1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Request (Feature) Game Plugin Requests

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Sep 21, 2014.

?

Game Plugin Requests

  1. Need for Speed series

    47 vote(s)
    21.7%
  2. GTA

    27 vote(s)
    12.4%
  3. Burnout Paradise

    13 vote(s)
    6.0%
  4. Grand Prix Legends

    20 vote(s)
    9.2%
  5. Nascar series

    10 vote(s)
    4.6%
  6. Battlefield series

    14 vote(s)
    6.5%
  7. D Series

    3 vote(s)
    1.4%
  8. F1 2014

    19 vote(s)
    8.8%
  9. The Crew

    14 vote(s)
    6.5%
  10. … (post your wish)

    115 vote(s)
    53.0%
Multiple votes are allowed.
  1. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    560
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,689Coins
    Ratings:
    +286 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    The dev from this game answered me :

    Hi Wanegain,
    I would be happy to look into it, but it will depend on time and resources. Tell X Simulator to make a native Unity package and it could happen fairly quickly.

    I don't know if it can help :rolleyes:
  2. OlegSPB

    OlegSPB New Member

    Joined:
    Feb 22, 2015
    Messages:
    3
    Occupation:
    engineer developer
    Location:
    Saint-Petersburg
    Balance:
    1,379Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 6DOF
    I am interested in plug-in for ardupilot (mission planner), to have dof feedback for FPV flights.
    • Like Like x 1
  3. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,802
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    122,093Coins
    Ratings:
    +9,640 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    I thought @Barry may like to keep an eye on SuperBike TT, as he was planning bike support for his sim. SuperBike TT is in early access, and is discounted at the moment, but what caught my eye was Rift support: http://store.steampowered.com/app/340410/
    • Like Like x 2
  4. Daguru

    Daguru Rally drivers do it in the Dirt

    Joined:
    Sep 4, 2013
    Messages:
    632
    Occupation:
    Kitchen installer
    Location:
    Wales uk
    Balance:
    929Coins
    Ratings:
    +558 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hi i would love to see support for Apache air assault I don't do much flying but I do enjoy this old little gem;)
    • Like Like x 1
  5. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,802
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    122,093Coins
    Ratings:
    +9,640 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    On second thoughts early evidence suggests SuperBike TT has lots of issues, so perhaps not:

  6. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,083
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,741Coins
    Ratings:
    +1,376 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    My word... I have played iPad games better than that. Someone needs to learn unity better :)
    • Agree Agree x 1
  7. zigzag49

    zigzag49 Active Member

    Joined:
    May 27, 2014
    Messages:
    251
    Balance:
    632Coins
    Ratings:
    +220 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    good morning
    Many bug on video games, but it will be an excelent Moto GP 2014 with the rift and a plugin.
    If I instead I will make my motorcycle simulator.
  8. prodigy

    prodigy Burning revs

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    457
    Location:
    Croatia
    Balance:
    6,679Coins
    Ratings:
    +399 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, AC motor, SCN5, JRK
    • Funny Funny x 1
    Last edited: Feb 28, 2015
  9. madmaik

    madmaik New Member

    Joined:
    Mar 2, 2015
    Messages:
    6
    Balance:
    - 23Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    World of Tanks will be very nice. I know, it´s arcade, but alot of fun and a very big community. :D

    cheers Maik
  10. eaorobbie

    eaorobbie Well-Known Member Staff Member SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    2,582
    Occupation:
    CAD Detailer
    Location:
    Ellenbrook, Western Australia
    Balance:
    20,059Coins
    Ratings:
    +1,664 / 22 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, SimforceGT, 6DOF
    That could be easily achieved if the program creates a log of information or even a memory share file for third party use and this could easily be turned into a plugin . Interesting one.
  11. Boomslangnz

    Boomslangnz Active Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    346
    Balance:
    4,105Coins
    Ratings:
    +242 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    I know im late, but what about m2 emulator and supermodel emulator (Sega Model 2 and Model 3 Racing Games) eg. Daytona USA and Daytona USA 2 and Scud Race. These games were brilliant in arcades and would be TONS of fun
    adding motion. There is a fairly big community that is still into these games still and they have added network support etc to emulator. They mostly use memory hook to get things working for lights etc on arcade cabs and ive seen them use it for speedo etc. Not to mention the original arcade cabs had some special versions which had motion but I've never got to try one
    Last edited: Mar 8, 2015
  12. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    10,623Coins
    Ratings:
    +3,263 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Certainly an idea to think about. I had MAME in mind – so far it didn't materialise into a plugin ;)
    • Like Like x 3
  13. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    10,623Coins
    Ratings:
    +3,263 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Another thing: You mention a fairly big and active community. Can you please provide some links and details?
  14. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,083
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,741Coins
    Ratings:
    +1,376 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    I have a bit of experience with MAME. I'd be happy to be a "beta tester" or assist with plugins if I am able....



    Although it's been a few years... (and yes this is the same room my Motion Sim now resides in :) )
    • Like Like x 3
  15. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,083
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,741Coins
    Ratings:
    +1,376 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    If I could get "Outrun" working on the motion sim, my life would be complete....
  16. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,802
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    122,093Coins
    Ratings:
    +9,640 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    @value1 is it possible to do a tutorial on how to create a plugin for whatever a person has as controllers? While controller input is not as good as a custom game plugin it will work for anything the individual would care to run with it. The current controller plugin works well, but is limited to the Xbox controller as input.
  17. Boomslangnz

    Boomslangnz Active Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    346
    Balance:
    4,105Coins
    Ratings:
    +242 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    sure thing.

    http://www.supermodel3.com/Forum/index.php (official supermodel emulator) for Daytona USA 2, Scud Race, Sega Rally 2 etc
    http://forum.arcadecontrols.com/index.php/board,55.0.html (lots of mods and things always being done in here for both emulators with helpful community)
    http://www.gamespek.com/foro/viewtopic.php?f=8&t=4209 (official m2 emulator forums) for Daytona USA, Sega Rally, Sega Touring Car etc
    *not a very active forum thesedays as creator got a job with Sega and stopped working on emulator*

    I know for m2 emulator and supermodel that memory hooks were used for lots of things such as VR lights and Leader lights and ive seen it also been done for Speedo use on Daytona USA using the m2 emulator with a digital speedo.

    MAME is great but I still think its no where near as good as either of these 2 emulators as both of these use hardware to emulate graphics etc so it runs a lot better then MAME does with these games plus they both have full force feedback support etc on steering wheels and also both have full widescreen support with resolution up to 1080p thesedays

    M2 Emulator has network support and works good for the games it supports such as Daytona USA and Sega Rally
    Supermodel Emulator doesn't have network support but apparently it is being worked on

    I also personally love the fact that you can go to service menu on these games and change Daytona USA 2 for instance to 500 lap endurance race and you literally have a 500 lap race which takes over 3 hours and includes pit stops and even safety car!



    Last edited: Mar 9, 2015
  18. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    10,623Coins
    Ratings:
    +3,263 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    The Joystick plugin should work with a variety of controllers, not just the XBOX360. And with version 1.0.2.1 you should be able to select a specific joystick. I only have XBOX360 controllers. I think @Wanegain has conected different joysticks to the plugin.
    • Agree Agree x 1
  19. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,802
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    122,093Coins
    Ratings:
    +9,640 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  20. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    560
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,689Coins
    Ratings:
    +286 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    Yes I tried with a Xbox wireless, Logitech G25 and Thrustmaster T Flight Stick X.