1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Request (Feature) Game Plugin Requests

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Sep 21, 2014.

?

Game Plugin Requests

  1. Need for Speed series

    44 vote(s)
    23.7%
  2. GTA

    25 vote(s)
    13.4%
  3. Burnout Paradise

    12 vote(s)
    6.5%
  4. Grand Prix Legends

    18 vote(s)
    9.7%
  5. Nascar series

    8 vote(s)
    4.3%
  6. Battlefield series

    11 vote(s)
    5.9%
  7. D Series

    2 vote(s)
    1.1%
  8. F1 2014

    19 vote(s)
    10.2%
  9. The Crew

    13 vote(s)
    7.0%
  10. … (post your wish)

    96 vote(s)
    51.6%
Multiple votes are allowed.
  1. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,136
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    7,143Coins
    Ratings:
    +3,105 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    We'll see. It's the same developer (Kylotonn) and publisher (Bigben Interactive) as WRC 6…
  2. Doctor Kruntz

    Doctor Kruntz Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 4, 2015
    Messages:
    211
    Location:
    Rieti, Italy
    Balance:
    428Coins
    Ratings:
    +80 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    But... there is no way to contact someone in the Kylotonn team and ask for the possibility of reading values unlocking?

    P.S.: in these days on Steam there is Sebastien Loeb Rally Evo game on sale for only 5,99 euros! It might be an opportunity to create a motion plugin... ;):grin
  3. Doctor Kruntz

    Doctor Kruntz Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 4, 2015
    Messages:
    211
    Location:
    Rieti, Italy
    Balance:
    428Coins
    Ratings:
    +80 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Finally WRC7 (by Kylotonn team) is out and I'm testing this right in these hours... not bad, not bad!
    If possible... I hope for a new plugin very soon :thumbs
  4. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,136
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    7,143Coins
    Ratings:
    +3,105 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Can you run CheatEngine and see, if the game starts or not. This is a prerequisite to start building a plugin.
  5. Doctor Kruntz

    Doctor Kruntz Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 4, 2015
    Messages:
    211
    Location:
    Rieti, Italy
    Balance:
    428Coins
    Ratings:
    +80 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    CheatEngine and Game Engine are the same thing?
    Because I have started Game Engine and the WRC 7 run normally...

    P.S.: why in addition to the fairly complicated instructions not make a nice video tutorial on how to create a plugin? It could be a spur to us mere mortals... :grin
    Last edited: Sep 15, 2017
  6. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,651
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,582Coins
    Ratings:
    +3,688 / 10 / -0
    No, http://www.cheatengine.org/

    Because there is not a single way to do it.
    And the hard part is actually getting the correct data from the game.
    Which in most cases, is not well documented, or does not exist unfortunately.

    take care,
    yobuddy
  7. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,136
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    7,143Coins
    Ratings:
    +3,105 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    my cat helping me think and code.jpg
    My cat, helping me think and code :)
    • Like Like x 2
  8. Sarge

    Sarge Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 11, 2016
    Messages:
    109
    Balance:
    - 26Coins
    Ratings:
    +56 / 0 / -0
    @value1

    Found this posted in another forum. Previously seen this same software in need for speed 2016. Looks like wrc7 does output motion unlike the previous version. I've held off buying the new one because of wrc6 being a bit of a mess with both my hardware and being unable to add motion to it. However, it looks like they have turned a corner with the new game.

    Screenshot_20170916-150624.jpg
  9. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,136
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    7,143Coins
    Ratings:
    +3,105 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Interesting - but I dont know, how to hack the d-box motion code :(

    upload_2017-9-16_16-45-37.png could be a nice challenge thou to find out, how it worx upload_2017-9-16_16-46-4.png
    Last edited: Sep 18, 2017
  10. Sarge

    Sarge Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 11, 2016
    Messages:
    109
    Balance:
    - 26Coins
    Ratings:
    +56 / 0 / -0
    I'll probably buy it next week and see if it works with cheat engine. I was trying to avoid this game due to the frustrations I mentioned above, but I suppose I can fall for it one more time :pThe reviews seem to be positive.
  11. Doctor Kruntz

    Doctor Kruntz Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 4, 2015
    Messages:
    211
    Location:
    Rieti, Italy
    Balance:
    428Coins
    Ratings:
    +80 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    yobuddy, I have downloaded and installed CheatEngine.
    now how should I proceed?

    P.S.: I do not know if I can write it here... but, for those who are interested, is possible buy the Steam key code of wrc7 for 23,99 euro in kinguin.net instead on Steam at 39,99 euro!
    If this message is uneven apologize please delete it...
    Last edited: Sep 17, 2017
  12. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,136
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    7,143Coins
    Ratings:
    +3,105 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Just let CheatEngine run in the background and start the game. WRC6 complained immediately.
  13. Gadget999

    Gadget999 Active Member

    Joined:
    Dec 27, 2015
    Messages:
    639
    Location:
    London
    Balance:
    5,030Coins
    Ratings:
    +121 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
  14. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,136
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    7,143Coins
    Ratings:
    +3,105 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    • Informative Informative x 1
  15. Doctor Kruntz

    Doctor Kruntz Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 4, 2015
    Messages:
    211
    Location:
    Rieti, Italy
    Balance:
    428Coins
    Ratings:
    +80 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    OK... I started the CheatEngine program in the background and immediately afterwards I launched WRC7 in window to check what was happening.
    The game start normally but nothing appears in CheatEngine but, I just noticed that the program detect the game and puts it in the list of all running programs.
    Is it a good sign?
  16. dr.feelgood

    dr.feelgood Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 17, 2017
    Messages:
    80
    Location:
    FINLAND
    Balance:
    369Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Also wondering how about WRC7 with motion... Seems to be a bit better that it's preceders. +1 for plugin :grin
    • Like Like x 2
  17. nff

    nff New Member

    Joined:
    May 21, 2015
    Messages:
    20
    Location:
    portugal
    Balance:
    - 101Coins
    Ratings:
    +3 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    SCN5, SCN6
    YUP, WRC7 would be in my TOP list!
  18. veria

    veria New Member

    Joined:
    Sep 27, 2017
    Messages:
    2
    Location:
    Dubai
    Balance:
    299Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, SimAxe, Arduino, JRK, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Hi Everybody
    Please make plugins for mxgp 3 (Unreal Engine 4) & moto racer 4(Unreal Engine 4)...
  19. MartinARG7

    MartinARG7 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jun 24, 2017
    Messages:
    5
    Location:
    Argentina
    Balance:
    - 88Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    WRC 7 no está mal, espero que tenga éxito en la creación de un complemento!
  20. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    456
    Location:
    brasil
    Balance:
    681Coins
    Ratings:
    +101 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    plugin for SPINTIRES !! this is a AWESOME game for heavy trucks and implement of the movements its very interesting, for shure tks
    • Agree Agree x 2