1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Request (Feature) Game Plugin Requests

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Sep 21, 2014.

?

Game Plugin Requests

  1. Need for Speed series

    47 vote(s)
    22.6%
  2. GTA

    27 vote(s)
    13.0%
  3. Burnout Paradise

    12 vote(s)
    5.8%
  4. Grand Prix Legends

    19 vote(s)
    9.1%
  5. Nascar series

    10 vote(s)
    4.8%
  6. Battlefield series

    14 vote(s)
    6.7%
  7. D Series

    2 vote(s)
    1.0%
  8. F1 2014

    19 vote(s)
    9.1%
  9. The Crew

    13 vote(s)
    6.3%
  10. … (post your wish)

    110 vote(s)
    52.9%
Multiple votes are allowed.
  1. DaVinster

    DaVinster Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    124
    Occupation:
    What does I.T. stand for?
    Location:
    AB, Canaduh
    Balance:
    1,150Coins
    Ratings:
    +48 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6, Motion platform
    That would be awesome! ETS2 works like a dream with the Oculus DK2 so I'm antsy in my pantsy to marry the Oculus experience with my motion sim! No luck getting motion so far but I'm assuming it's because to use Oculus and I have to install the 'beta' branch. I'm hoping that ATS will have Oculus support right out of the box..

    P.S. My wife gets angry at me when I spit out the window :eek:
    • Like Like x 1
  2. Historiker

    Historiker Dramamine Adict Staff Member Moderator Gold Contributor

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    1,935
    Occupation:
    Retired
    Location:
    Michigan USA
    Balance:
    9,492Coins
    Ratings:
    +1,824 / 13 / -1
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    My wife suggested that I put a door on the left of my simpit so I can roll down the window and put my arm up, lol.
    • Funny Funny x 6
    • Like Like x 1
  3. ferslash

    ferslash Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    492
    Balance:
    4,757Coins
    Ratings:
    +178 / 2 / -0
    please supertux kart

    * it is an arcadia cart game (like super mario kart but open source)
    * grate for wife or kids (happy wife, more simulators to construct)
    * free, open source (so it could be nice do tests with it)
    * i really like it :) (please)
    http://supertuxkart.sourceforge.net/
    • Like Like x 1
    Last edited: Feb 2, 2016
  4. Avenga76

    Avenga76 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    518
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Balance:
    3,215Coins
    Ratings:
    +837 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    I have heard that ATS works natively with the DK2. I use my DK2 with the ETS2 beta and it works really well. I haven't hooked up my motion to ETS2 yet though.
  5. Avenga76

    Avenga76 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    518
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Balance:
    3,215Coins
    Ratings:
    +837 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    I just brought ATS and the Oculus Rift mode is a beta just like ETS2.

    I will give it a test tonight and see how it runs with the rift.
    • Useful Useful x 1
  6. DaVinster

    DaVinster Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    124
    Occupation:
    What does I.T. stand for?
    Location:
    AB, Canaduh
    Balance:
    1,150Coins
    Ratings:
    +48 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6, Motion platform
    Ya it's a beta branch just like ETS2 although it doens't seem to run as well.. I'm getting jitters and tearing that I don't get in ETS2.
  7. shannonb1

    shannonb1 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,107
    Occupation:
    Sales Intelligence
    Location:
    Virginia
    Balance:
    8,866Coins
    Ratings:
    +598 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, AC motor, Arduino, JRK, 4DOF
    Why are you all filling this thread with non applicable posts?
  8. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,773
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    115,220Coins
    Ratings:
    +9,211 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    KartKraft is just heading into Steam early access and will be worth keeping in mind for motion down the track, as it looks awesome so far: http://kartkraftgame.com/

    • Like Like x 4
    • Agree Agree x 2
  9. prodigy

    prodigy Burning revs

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    457
    Location:
    Croatia
    Balance:
    6,641Coins
    Ratings:
    +398 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, AC motor, SCN5, JRK
    It looks really great, if only it will drive as good :thumbs

    I like the small detail at around 0:40 where driver at start line is looking at signal lights before launching..
    • Agree Agree x 2
  10. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    556
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,558Coins
    Ratings:
    +279 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    I watched this video this morning and it's very promising ! I hope it will be easy to get motions and the compatibility with the Oculus rift will be perfect.
    • Agree Agree x 1
  11. Blame73

    Blame73 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    1,179
    Location:
    Italy
    Balance:
    8,078Coins
    Ratings:
    +1,045 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    Let's hope it won't be like the karts in pCars, that I really hated.
    I agree, looks promising. It takes a very reactive rig to simulate karts
  12. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    556
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,558Coins
    Ratings:
    +279 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    All answers in one video :D :
    • Like Like x 4
    • Informative Informative x 1
  13. shannonb1

    shannonb1 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,107
    Occupation:
    Sales Intelligence
    Location:
    Virginia
    Balance:
    8,866Coins
    Ratings:
    +598 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, AC motor, Arduino, JRK, 4DOF
    I dont see where you can join the early access yet though?
  14. Blame73

    Blame73 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    1,179
    Location:
    Italy
    Balance:
    8,078Coins
    Ratings:
    +1,045 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
  15. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    556
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,558Coins
    Ratings:
    +279 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    I think (as usual) you'll have to buy the game (early access) when it will be available.
  16. shannonb1

    shannonb1 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,107
    Occupation:
    Sales Intelligence
    Location:
    Virginia
    Balance:
    8,866Coins
    Ratings:
    +598 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, AC motor, Arduino, JRK, 4DOF
    I saw that q1 but I didnt know if there was a beta or signup page external to steam. thanks
  17. Pedro Pablo

    Pedro Pablo Active Member

    Joined:
    Dec 7, 2015
    Messages:
    119
    Occupation:
    Software Developer
    Location:
    Valparaiso, Chile
    Balance:
    567Coins
    Ratings:
    +47 / 0 / -0
    I've saw a plugin for Gran Turismo 4 using PCSX2. So, why not making a plugin for Initial D Special Stage???

    Also, someone has tried out coding a plugin for F-Zero GX or any Mario Kart game??????
  18. Avenga76

    Avenga76 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    518
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Balance:
    3,215Coins
    Ratings:
    +837 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    Not sure where to post this but anyway. I have done some testing with American Truck Simulator and the ETS2 plugin works fine, I just need to trick Simtools in to thinking ETS2 was running (by running a dummy exe called eurotrucks2.exe)

    The normal 64bit ETS2 plugin worked perfectly once I copied it to ..\SteamApps\common\American Truck Simulator\bin\win_x64\Plugins

    One thing to note is that ATS is 64bit only now so you don't need to worry about including the 32bit plugin.

    I think it will just be a matter of changing what exe SimTools looks for, the name of the exe for ATS is amtrucks.exe

    Maybe @value1 could have a look at creating a plugin for this.
    • Informative Informative x 3
    • Like Like x 2
    • Winner Winner x 1
  19. Historiker

    Historiker Dramamine Adict Staff Member Moderator Gold Contributor

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    1,935
    Occupation:
    Retired
    Location:
    Michigan USA
    Balance:
    9,492Coins
    Ratings:
    +1,824 / 13 / -1
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Thanks @Avenga76 as always you are a great help! :)

    EDIT: Can you append your information to the ETS2 plugin thread as well? Just in case someone goes looking?
    • Agree Agree x 1
  20. shannonb1

    shannonb1 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,107
    Occupation:
    Sales Intelligence
    Location:
    Virginia
    Balance:
    8,866Coins
    Ratings:
    +598 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, AC motor, Arduino, JRK, 4DOF
    Cant you just edit the plugin to look for the specific exe thats running to initiate the plugin?