1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Forza Motorsport 7

Discussion in 'Ready, set, go - Start your engines' started by Jerry Atrick, Jun 14, 2017.

  1. Jerry Atrick

    Jerry Atrick this is my sim Gold Contributor

    Joined:
    May 3, 2017
    Messages:
    138
    Occupation:
    Retired
    Location:
    Sydney Australia
    Balance:
    1,152Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    4DOF
    Hi all, watched E3 a few nights ago and saw the Forza introduced and stated it would be on Windows 10; also watched PC driven with Forza on a sim platform, "Hydraulic I believe" anyone else see this or interested:thumbs???

    Regards Jerry.
    • Like Like x 1
  2. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,741
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    19,832Coins
    Ratings:
    +2,450 / 29 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK
    Motion is driven from physics, If said game has Shi* for physics, the motion will reflect that. Prime example, Forza 7.
    • Funny Funny x 1
  3. Jerry Atrick

    Jerry Atrick this is my sim Gold Contributor

    Joined:
    May 3, 2017
    Messages:
    138
    Occupation:
    Retired
    Location:
    Sydney Australia
    Balance:
    1,152Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    4DOF
    Hi, Nick thanks for the feedback!

    This leads me to a question however:

    Why would Turn Ten Studio spend tens of millions on a product that is half baked with a lack of good physics, when they stated earlier this year, the reason the where adding their game products (Forza 7 is just 1) to Windows PC, is because that's where the core of gaming lies. (or word to that effect) Now besides what they spend, this would make little sense to get the users offside by producing a lack luster product in the physics department; after all one of the primary reasons we all like to drive a virtual vehicle is the physics.


    I guess we will just have to wait and see!


    Jerry
  4. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,741
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    19,832Coins
    Ratings:
    +2,450 / 29 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK


    its Forza, Sorry but you have your hopes Far too high, The video's being shown already is blatant proof that its just the regular ol Console physics they've been at for the past 6 renditions.

    Why would they produce half baked physics, because console guys EAT it up like no tomorrow, Pay the asking price and praise it to be THE best of the best. o_O

    The Legit PC Sim Crowd doesn't even consider it to be a contender its that far down on the list...Sorry.
    • Agree Agree x 1
  5. Jerry Atrick

    Jerry Atrick this is my sim Gold Contributor

    Joined:
    May 3, 2017
    Messages:
    138
    Occupation:
    Retired
    Location:
    Sydney Australia
    Balance:
    1,152Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    4DOF
    Hi Nick, and thanks again for your input.

    By the way, I'm not a fan of XB, or MS; but unfortunately for me, I can't attempt to race on Linux:(

    Jerry
  6. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    393
    Location:
    brasil
    Balance:
    1,045Coins
    Ratings:
    +88 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    this game is pretty, and funny. ARCADE GAME.. so.. no real physics... but who cares? rs
    • Agree Agree x 1
  7. Jerry Atrick

    Jerry Atrick this is my sim Gold Contributor

    Joined:
    May 3, 2017
    Messages:
    138
    Occupation:
    Retired
    Location:
    Sydney Australia
    Balance:
    1,152Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    4DOF
    Hi paulopsx2, thanks for the reply.

    Yes I do like it for the graphics; I've been using Apex for a while and in 4K it very nice, with no bugs not even with the wheel and peddles, I'd like to say that about PCars, ans AC! anyway even if it has no physics, I will probably still use FM7.

    Jerry.
    • Funny Funny x 1
  8. Leandro Kemp

    Leandro Kemp Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    82
    Location:
    Brasil
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +13 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Is it possible to have plugin for forza 7?
    • Like Like x 1
  9. SilentChill

    SilentChill Problem Maker SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,117
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    16,854Coins
    Ratings:
    +2,841 / 29 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Can't make a plugin until they release the game
    • Like Like x 1
  10. Toxibud

    Toxibud New Member

    Joined:
    Mar 11, 2016
    Messages:
    2
    Balance:
    46Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Hi guys, always not news for a plugin ? the game is disponible since one week.
    A complete telemetry is present on the game, so why everybody say than the game does not comport physique, telemetry, ...?
    I know than it's not the best simulation game but please make a plugin :)
    • Like Like x 1
  11. GTA

    GTA New Member

    Joined:
    Oct 14, 2017
    Messages:
    3
    Location:
    Los Angeles
    Balance:
    - 0Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    I am also interested in a plugin.
    • Agree Agree x 2
  12. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    393
    Location:
    brasil
    Balance:
    1,045Coins
    Ratings:
    +88 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    telemetry is present. Problem is WINDOWS STORE games. sim tools dont have management for this. In fact, are windows store games are sucks. So many problems with overlay, fps, and telemetry.
  13. 4wheeln4fun

    4wheeln4fun New Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 27, 2017
    Messages:
    5
    Occupation:
    PE Teacher
    Location:
    United States, West Virginia
    Balance:
    - 60Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN6
    Great physics or not Forza has so many cars it will still be a lot of fun.
  14. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    393
    Location:
    brasil
    Balance:
    1,045Coins
    Ratings:
    +88 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
  15. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    393
    Location:
    brasil
    Balance:
    1,045Coins
    Ratings:
    +88 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Well... no movments for this game, unfortunelly. No plugins.
  16. Leandro Kemp

    Leandro Kemp Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    82
    Location:
    Brasil
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +13 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    Has anyone managed on the pc or Xbox using pCars UDP or F1 2016 UDP plugin?
  17. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    393
    Location:
    brasil
    Balance:
    1,045Coins
    Ratings:
    +88 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    me hahaha before original plugin, i use UDP... works like a charm. ( PC ) For now, recent plugin update have more accurate movements.
  18. Leandro Kemp

    Leandro Kemp Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    82
    Location:
    Brasil
    Balance:
    143Coins
    Ratings:
    +13 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
    What plugin?. Link please.
  19. paulopsx2

    paulopsx2 Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    393
    Location:
    brasil
    Balance:
    1,045Coins
    Ratings:
    +88 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform
  20. Sarge

    Sarge Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 11, 2016
    Messages:
    84
    Balance:
    69Coins
    Ratings:
    +41 / 0 / -0
    Simcommander has added support for FM7. Not sure if it works with simvibe etc, but it's nice to get direct drive wheel support without having to use gimx.

    Capture.JPG