1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

f1 2020

Discussion in 'Other Racing Games' started by SEELGAIN, Feb 11, 2021.

  1. SEELGAIN

    SEELGAIN New Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 3, 2021
    Messages:
    5
    Balance:
    21Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino
    Can someone help me about this game?

    - I have installed the plugin sucesfully
    - I have patched the game
    - I run the game in directx 11 mode
    - No movement on my hardware...

    Regards
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    17,071
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    123,950Coins
    Ratings:
    +9,715 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Can you please post pictures of ALL of settings.
  4. SEELGAIN

    SEELGAIN New Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 3, 2021
    Messages:
    5
    Balance:
    21Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino
    Thanks for your answer

    Attached Files:

    • f1.jpg
      f1.jpg
      File size:
      63.1 KB
      Views:
      58
    • st1.JPG
      st1.JPG
      File size:
      114.4 KB
      Views:
      56
    • st2.JPG
      st2.JPG
      File size:
      107.9 KB
      Views:
      69
    • st3.JPG
      st3.JPG
      File size:
      63.2 KB
      Views:
      54
    • st4.JPG
      st4.JPG
      File size:
      68.3 KB
      Views:
      54
  5. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    17,071
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    123,950Coins
    Ratings:
    +9,715 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  6. SEELGAIN

    SEELGAIN New Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 3, 2021
    Messages:
    5
    Balance:
    21Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino
    Tunning center seetings
    For the moment it´s empty...ussually I run a game first time with movement to set values but in this case no movement...
    Why are you using filters if thus far you don't even have motion?
    It´s same configuration that I´m using with other games that are running well...assetto corsa, beamNG,...

    I am presuming Output Testing works as expected, but just want to confirm that is so.
    Yes, output testing works as expected and also other games as it´s already said before.

    Have you tried to temporarily tried disabling the firewall and antivirus, reinstalling the plugin, to see if either are interfering?
    I will try it

    Try setting English Local: https://www.xsimulator.net/community/faq/simtools-language-setting-bug-change-to-english-local.233/
    I will try it

    Thanks a lot for your support !!!

    Attached Files:

  7. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    17,071
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    123,950Coins
    Ratings:
    +9,715 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Presuming you have game data you need to capture TC Min/Max values and tweak from there.
  8. ludo22420

    ludo22420 Member

    Joined:
    Aug 4, 2017
    Messages:
    43
    Location:
    France
    Balance:
    206Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    hello does this plugin work on ps4 thank you
  9. DTHCR

    DTHCR New Member

    Joined:
    Oct 4, 2019
    Messages:
    16
    Location:
    Queensland, Australia
    Balance:
    141Coins
    Ratings:
    +12 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    @ludo22420 I think this plugin is for pc only.
    You could try this one. I have this working on xbox - manual start, plus a pic of in game telemetry settings.
    You might just need to readjust max/min

    Attached Files:

  10. ludo22420

    ludo22420 Member

    Joined:
    Aug 4, 2017
    Messages:
    43
    Location:
    France
    Balance:
    206Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    it doesn't work thanks anyway
  11. DTHCR

    DTHCR New Member

    Joined:
    Oct 4, 2019
    Messages:
    16
    Location:
    Queensland, Australia
    Balance:
    141Coins
    Ratings:
    +12 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    It was worth a try. you could try the one from vthinsel, i know it says its F1 2017 but i believe when settings are in legacy mode it works.
    i retested my F1 2019 plugin for ps4 and it works on xbox and for game F1 2020 in legacy mode, the other modes dont work.
  12. ludo22420

    ludo22420 Member

    Joined:
    Aug 4, 2017
    Messages:
    43
    Location:
    France
    Balance:
    206Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    these ok my ip address did not match now my platform is moving but simdashboard is disrupted now

    Attached Files:

    Last edited by a moderator: Aug 24, 2021