1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Elite Dangerous Horizons Plugin (Non VR Version) [Deleted]

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Dec 22, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,654
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,820Coins
    Ratings:
    +3,692 / 10 / -0
    Have a great vacation @value1!!!
  2. WhiteGoblin

    WhiteGoblin Member

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    50
    Location:
    California
    Balance:
    466Coins
    Ratings:
    +38 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Have a good vacation. Just my luck a patch ruined motion the exact day I was ready to test. Fortunately the training mode still works great for testing.
  3. Lars

    Lars New Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    10
    Location:
    Germany
    Balance:
    281Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    ..can t wait until you come back...counting the day´s.
  4. Corporatezombie

    Corporatezombie Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    38
    Location:
    Leicestershire
    Balance:
    168Coins
    Ratings:
    +18 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5
    Have you had a lovely holiday? Chances are, you'll re-patch this, and they'll bring out 1.4 cqc!
  5. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,136
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    7,286Coins
    Ratings:
    +3,105 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Oh, yes, I enjoyed the holidays very much.
    Now i'm struggling to collect the accelerations for Elite :(
    • Like Like x 3
  6. WhiteGoblin

    WhiteGoblin Member

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    50
    Location:
    California
    Balance:
    466Coins
    Ratings:
    +38 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Good luck. I'm patiently waiting to try out elite.
  7. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,136
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    7,286Coins
    Ratings:
    +3,105 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    • Winner Winner x 7
    • Like Like x 1
  8. Corporatezombie

    Corporatezombie Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    May 14, 2015
    Messages:
    38
    Location:
    Leicestershire
    Balance:
    168Coins
    Ratings:
    +18 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5
    Thank you very much!
    Three words.
    Best Thing Ever.

    I'm using these settings with a Simexperience + traction loss setup. And it seems great to me!
    But others may have better settings that they might like to share!

    Axis 1 (SCN Packet rate 8, Speed 2197 Accel 500)
    DOF2 inverted, surge 15% smoothing 3%.
    DOF4 inverted Roll 15% washout 5%
    DOF 5 Pitch 10% washout 5%
    DOF 6 Heave 5%

    Axis 2 (SCN Packet rate 8, Speed 2197 Accel 500)
    DOF2 inverted, surge 15% smoothing 3%.
    DOF 4 Roll, 15% washout 5%
    DOF 5 Pitch 10% washout 5%
    DOF 6 Heave 5%

    Axis 3 (SCN Packet rate 8, Speed 2197 Accel 500)
    DOF1 inverted, Sway 10% washout 10%
    DOF 3 inverted Yaw 20% washout 5%
    • Friendly Friendly x 1
    Last edited: Aug 23, 2015
  9. WhiteGoblin

    WhiteGoblin Member

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    50
    Location:
    California
    Balance:
    466Coins
    Ratings:
    +38 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    It works! Thanks!
    • Like Like x 1
  10. Lars

    Lars New Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    10
    Location:
    Germany
    Balance:
    281Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    You are my Hero .. will check it today...
    • Friendly Friendly x 1
  11. leaedman

    leaedman Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2015
    Messages:
    103
    Location:
    Valenciennes, France
    Balance:
    424Coins
    Ratings:
    +88 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Thank you for your work value1 :thumbs ...
  12. Atlas974

    Atlas974 old school

    Joined:
    May 25, 2015
    Messages:
    63
    Occupation:
    Physics chemestry
    Location:
    Reunion island
    Balance:
    273Coins
    Ratings:
    +39 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Thank you Value1! :thumbs
  13. WhiteGoblin

    WhiteGoblin Member

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    50
    Location:
    California
    Balance:
    466Coins
    Ratings:
    +38 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Hmm after playing for a while the plugin no longer functions properly. It starts to alternate between no movement at all, completely random movement, and partially functioning.
    • Informative Informative x 2
  14. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,136
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    7,286Coins
    Ratings:
    +3,105 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider

    Thanks for the feedback.
    Does this happen with pitch, roll and yaw or with surge, sway and heave or with all movements?
  15. Lars

    Lars New Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    10
    Location:
    Germany
    Balance:
    281Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Hello, I can confirm this.
    If I hyperjump to another system my movement is always gone. .then from time to time there is some movement but this seams to be random.
    • Informative Informative x 1
  16. Lars

    Lars New Member SimAxe Beta Tester Gold Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    10
    Location:
    Germany
    Balance:
    281Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    so tested again...at this run Roll and Yaw are the first without data in tuningcenter (but roll was not set to 0 but there was a static value)
    Then in hyperspace there is no movement - all input is set to 0
    Then there is coming movement back from time to time but absolutely uncontrolled..
    • Informative Informative x 1
  17. WhiteGoblin

    WhiteGoblin Member

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Messages:
    50
    Location:
    California
    Balance:
    466Coins
    Ratings:
    +38 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    I'll test further this evening, but I believe the (buggy) movement tends to come back when I approach other ships and stops when I move far enough away. This was in solo, so NPCs in this case.
    • Informative Informative x 1
  18. Scratch

    Scratch Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 23, 2014
    Messages:
    171
    Balance:
    206Coins
    Ratings:
    +181 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Loving this so far! Thank you very much @value1 for your work and keeping this up to date! Starting my first full haul now, will see if that no movement bug catches me also.
  19. Scratch

    Scratch Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 23, 2014
    Messages:
    171
    Balance:
    206Coins
    Ratings:
    +181 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Yup, same here. At first I had no movement at all, I started from docking bay, Open mode. Then I exited to menu, tried training mode, also no movement there. Restarted the game and started Open mode, everything works! But after hyperjump, no any kind of movement.

    Edit. And like others, I also experience short random periods of some crazy movements if I continue to play after movement first disappears.
    Last edited: Aug 26, 2015
  20. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,552
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,243Coins
    Ratings:
    +8,499 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    • Like Like x 1
Thread Status:
Not open for further replies.