1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Elite Dangerous Horizons Plugin (Non VR Version) [Deleted]

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Dec 22, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,545
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,201Coins
    Ratings:
    +8,497 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    You are correct, there is no point rebuilding a plugin when further game updates are expected and are likely to break the plugin again.

    See the following re plugin development:

    https://www.xsimulator.net/community/faq/how-to-write-a-plugin-for-simtools-api-documentation.131/

    https://www.xsimulator.net/community/faq/a-brief-introduction-to-using-cheat-engine.236/

    https://www.xsimulator.net/community/faq/cheat-engine-youtube-tutorials.242/
  2. baykah

    baykah Active Member

    Joined:
    Sep 1, 2016
    Messages:
    136
    Location:
    Toulouse - France
    Balance:
    679Coins
    Ratings:
    +132 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    Ok thanks I'll take a look
  3. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,502
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    18,951Coins
    Ratings:
    +3,190 / 31 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    I always wait until final release as the last beta version may differ to the actual release so all the memory locations would be wrong again.

    Dont worry I will update it if the plugin is broken when the update lands ;)
    • Like Like x 1
  4. baykah

    baykah Active Member

    Joined:
    Sep 1, 2016
    Messages:
    136
    Location:
    Toulouse - France
    Balance:
    679Coins
    Ratings:
    +132 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    great ! thank you =)
  5. kev b

    kev b Active Member Gold Contributor

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    103
    Occupation:
    Academic Lecturer - Electrical Engineering
    Location:
    Swindon, UK
    Balance:
    823Coins
    Ratings:
    +74 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Eagerly awaiting a new ED plugin!. I've just recently upgraded my simchair motors from 50w wipermotors (which worked really well since January when I first built it) to 150w wheelchair motors. Works great now (smc3 and half-bridged monstermotos), but been in joystick mode since the last ED update. Many thanks in anticipation Craig.
    Kev
  6. legolas003

    legolas003 New Member Gold Contributor

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    3
    Occupation:
    Computer Network Teacher
    Location:
    Charleroi, Belgium
    Balance:
    107Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    Hello SilentChill,

    I just bought the latest version of Elite Dangerous Horizon (the 2.4 I think) but the plugin does not work with.

    Do you think you can upgrade?

    I want to collaborate even if I never developed a plugin ;-)

    Thank you :)
    • Agree Agree x 1
  7. cedric33

    cedric33 New Member

    Joined:
    Sep 14, 2017
    Messages:
    24
    Location:
    France
    Balance:
    - 129Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    Hello !

    I have Elite Dangerous, not Horizon. It is necessary ? The plugin doesn't work with my version 2.4.03

    Thank you for your answer.

    Best regards
  8. cedric33

    cedric33 New Member

    Joined:
    Sep 14, 2017
    Messages:
    24
    Location:
    France
    Balance:
    - 129Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    Hello ! :) Look at this picture and tell me your opinion. Only the roll is operated.
    Administrator mode ok for game engine and game manager. When i launch the game the motion plateform moove only in roll mode in right and stop. In game any movement. Heave, pitch, Surge, Sway and Surge are activated in 20%. I play with assetto corsa and the plugin work perfectly. Can you help me please ? Thanks
    20171016_230915.jpg
  9. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,502
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    18,951Coins
    Ratings:
    +3,190 / 31 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Plugin is broken at the moment due to the game update. I have not had chance to make a new one I've been way too busy.

    Also the plugin will when updated only work with ED:Horizons
    • Friendly Friendly x 1
  10. George Dobransky

    George Dobransky Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    191
    Location:
    Hungary
    Balance:
    212Coins
    Ratings:
    +107 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Hi THere,

    Due to the continous updates and the fact we still don't have a working API output from the game, for those, who has got more than 1 usb connected joysticks or want some more programmed movements in the game I can offer you an alternate method to get movement with ED.
    Maybe it isn't new info to some of you, but maybe I can help to some.
    Joystick plugin only can manage 1 joystick input, so if you have stick, thrust and pedal separatelly with 2 or 3 usb inputs, you can use the software called vJoy, a virtual joystick device. you can download from here:

    https://sourceforge.net/projects/vjoystick/files/Beta 2.x/

    There is several versions, the new ones has a chance to get an installation problem with win7, or win10, in this
    case you can try an older version. I have spent some hours with that fcking issue....:(

    You need also a remapper utility, for new versions of vJoy there is UCR, link:

    https://github.com/evilC/UCR

    For older versions of vJoy, you can use UJR:

    http://evilc.com/fil...hk/vjoy/ujr.zip

    With these utils you can easily set up multiple joys or usb input into one, and a lot of advantages
    there, like you can program some movements to buttons, axes, etc. For example you can program any
    movement to landing gear down, or hyperjump, etc.

    Hope it helps you in these unhappy days....

    Cheers,
    George
    • Useful Useful x 1
  11. cedric33

    cedric33 New Member

    Joined:
    Sep 14, 2017
    Messages:
    24
    Location:
    France
    Balance:
    - 129Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    Thanks, i buy horizons on steam and i wait your update :thumbs
  12. GeneralDiDi

    GeneralDiDi Member

    Joined:
    May 21, 2017
    Messages:
    34
    Location:
    Deutschland
    Balance:
    299Coins
    Ratings:
    +47 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    After a few months, my elite chair is ready to play and running well. After some hours trying get the plugin working, i found this thread. For 2.4 (since september) there is no plugin. This breaks my heart :oops: Can we do anything else?
  13. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,545
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,201Coins
    Ratings:
    +8,497 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    It will continuously break with updates unless the ED devs implement a suitable API. Members here have been lobbying the ED team to do so and the SimTools dev @yobuddy has even supplied example code. But so far the ED devs have yet to provide a stable API.

    Hence plugin updates have to be done each time ED is updated and as the plugins are done by volunteers it gets done when they have some free time.

    You can use the generic SimTools Joystick plugin, it is not as good as the dedicate motion plugin, but better than nothing for short term use while waiting for a plugin update.
  14. kermitkong

    kermitkong Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    183
    Occupation:
    Hardware Development
    Location:
    Germany
    Balance:
    1,157Coins
    Ratings:
    +245 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Motion platform, 6DOF
    Hi @SilentChill
    what do you think, when its time for update the plugin ?
    Currently my rig is in the upgrade process from servo to actuator type.
    so i'm not needed right now. But i guess there're other uers out there who need this.

    Best,
    Kermit
  15. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,502
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    18,951Coins
    Ratings:
    +3,190 / 31 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    This resource has been removed and is no longer available for download.
Thread Status:
Not open for further replies.