1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Elite Dangerous Horizons Plugin (Non VR Version) [Deleted]

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Dec 22, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jacob Pederson

    Jacob Pederson New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    6
    Location:
    USA
    Balance:
    178Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Plugin works great, but I'm having issues with Roll. It shows up as red in the tuning center, then always stays at zero. All the others work correctly. Anybody else get this? Thanks!
  2. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,599
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,782Coins
    Ratings:
    +3,412 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Hmmm must be a pointer problem. I will have to look when I get chance I have been too busy lately. Seems there are quite a few issues with it at the moment
  3. Jacob Pederson

    Jacob Pederson New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    6
    Location:
    USA
    Balance:
    178Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    I ended up just entering 1 and -1 manually, and Roll appears to be working now. Not sure if I'm going to keep it in though. It seems to me that you wouldn't feel much roll forces in zero-g anyways. The forces you would feel would be more of a centripetal force outward from spinning (if your head is above the center of mass of the craft.) Pretty far out of the capabilities of 2DOF lol.
    • Like Like x 1
  4. mohammad

    mohammad Member

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    32
    Location:
    iran
    Balance:
    159Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Hi
    Plugin not worke for me
    Deleting patch
    Install new Plugin
    And new patch patching
    But not worke in tuning center
    Why?
    What's problem?
  5. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,599
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,782Coins
    Ratings:
    +3,412 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Simtools 2 problem ? Or 1.3 problem ? More info please
    • Like Like x 1
  6. mohammad

    mohammad Member

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    32
    Location:
    iran
    Balance:
    159Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
  7. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,599
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,782Coins
    Ratings:
    +3,412 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    You need SimTools v2.0, where have you been for the last month ? :D V1.3 is now redundant and will never be updated again
    • Like Like x 1
  8. mohammad

    mohammad Member

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    32
    Location:
    iran
    Balance:
    159Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Thanks @SilentChill
    Simtools 2 needed licence key or free?
  9. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,599
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,782Coins
    Ratings:
    +3,412 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    either you need to go and look
  10. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,077
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    117,287Coins
    Ratings:
    +9,376 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    • Like Like x 1
  11. STEPHANIE

    STEPHANIE Member

    Joined:
    Oct 19, 2016
    Messages:
    45
    Location:
    HOYMILLE
    Balance:
    414Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Hello;

    Even if I start SIM TOOS manager to start in mode(fashion) administrator(director) it does not walk(work) he always indicates to me " patch no valid "
  12. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,599
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,782Coins
    Ratings:
    +3,412 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    It works so you must be doing something wrong somewhere
  13. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,077
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    117,287Coins
    Ratings:
    +9,376 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    What version of SimTools are you using, 1.3 or 2.0?
  14. STEPHANIE

    STEPHANIE Member

    Joined:
    Oct 19, 2016
    Messages:
    45
    Location:
    HOYMILLE
    Balance:
    414Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
  15. darkcrayon

    darkcrayon Member

    Joined:
    Jun 27, 2015
    Messages:
    79
    Location:
    New York, NY
    Balance:
    268Coins
    Ratings:
    +34 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5, 6DOF
    You'll need Simtools 2 from now on, because there's no way to keep Elite from updating and our Plugin Master™ SilentChill has to update the plugin along with it to match...
    • Agree Agree x 1
  16. STEPHANIE

    STEPHANIE Member

    Joined:
    Oct 19, 2016
    Messages:
    45
    Location:
    HOYMILLE
    Balance:
    414Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Ha OK, but concerning the access path here is I my arborésence:
    GetAttachmentThumbnail.jpg
  17. STEPHANIE

    STEPHANIE Member

    Joined:
    Oct 19, 2016
    Messages:
    45
    Location:
    HOYMILLE
    Balance:
    414Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Be what can download simtools 2 and continue has to use simtools 1.3 for the other games or everything walks with simtools 2?
  18. darkcrayon

    darkcrayon Member

    Joined:
    Jun 27, 2015
    Messages:
    79
    Location:
    New York, NY
    Balance:
    268Coins
    Ratings:
    +34 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5, 6DOF
    You'll have to check the plugin for each specific game, but many game plugins have been updated to support Simtools 2.
  19. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,599
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,782Coins
    Ratings:
    +3,412 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Don't get too excited because I've posted :D

    Just to let you know I'm working round the clock 24/7 to try and make the plugin better ................................ no not really 24/7 but most of my weekend lol

    I am working on something, maybe a little surprise for you all ;)
    • Like Like x 2
    • Funny Funny x 1
  20. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,599
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    19,782Coins
    Ratings:
    +3,412 / 34 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    • Like Like x 3
Thread Status:
Not open for further replies.