1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Elite Dangerous Horizons Plugin (Non VR Version) [Deleted]

Discussion in 'SimTools Plugins' started by value1, Dec 22, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,083
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,684Coins
    Ratings:
    +1,369 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    Perfect!!!! :thumbs

    Managed to test it tonight and all axis are working as expected.

    Can't thank you enough for this @SilentChill :cheers- Hopefully the game does not update before I tune my profile and the Rift arrives!! *fingers crossed*
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    • Winner Winner x 1
  2. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,486
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    18,825Coins
    Ratings:
    +3,168 / 31 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    I have made lots of notes on the pointers now to find them again easier next time, I had made notes last time but couldn't understand them lol.
    • Winner Winner x 2
    • Like Like x 1
  3. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,136
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    7,130Coins
    Ratings:
    +3,105 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    LOL, I know exactly what you're talking about…
    • Like Like x 2
    • Agree Agree x 1
  4. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,083
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,684Coins
    Ratings:
    +1,369 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    Thank you Thank you Thank you. Just spent about 2 hours on EDH. What an incredible game it is. Crazy complex, but also easy to get involved.

    I kept wondering why when I pressed "J" the "Friendship Drive" was charged.... Realised she is saying FRAME SHIFT after about an hour!

    Can't wait to try Rift on this.. Just Wow!
    • Agree Agree x 1
  5. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,486
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    18,825Coins
    Ratings:
    +3,168 / 31 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    The game is just spectacular in VR probably one of the most immerse. I just wish I had more time to play as you need a couple of hours at least to get going properly.
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  6. kermitkong

    kermitkong Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    183
    Occupation:
    Hardware Development
    Location:
    Germany
    Balance:
    1,113Coins
    Ratings:
    +245 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Motion platform, 6DOF
    It's an unbelievable great combination, Elite dangerous the oculus rift, a 6DOF motion seat and last but not least the great SimTools package hug:
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  7. skae87

    skae87 New Member

    Joined:
    May 23, 2011
    Messages:
    8
    Balance:
    - 40Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    wow did not know this game was available to get motion!!! i usually use simcomander and i must admit that it lacks soooooo many games.... i feel i am leaning more to simtools if i can set it up to work properly (not tried yet).
  8. 4apaev

    4apaev Member

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    82
    Occupation:
    Media
    Location:
    Moscow, Russia
    Balance:
    390Coins
    Ratings:
    +39 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Thanks, Craig! Returned from vacation, found motion working again! :cheers

    Got strange signal in hangar menu, tilting chair to the right, but thats no big deal.
  9. Scratch

    Scratch Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 23, 2014
    Messages:
    171
    Balance:
    206Coins
    Ratings:
    +181 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Hello and thank you very much SilentChill for keeping Elite plugin up to date! It's been awhile and I'm a bit rusty and was wondering if someone could help me...

    Game manager crashes every time when I start Elite Dangerous Horizons. I use Steam version if that matters. Motion works when testing in Game Engine. Currently Elite is only game I can test, so problem might not be just Elite related... I'm using win 10.
  10. Scratch

    Scratch Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 23, 2014
    Messages:
    171
    Balance:
    206Coins
    Ratings:
    +181 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Still struggling with this. I reinstalled Simtools, still no go. I noticed that seat comes alive and moves from it's resting position when game starts and Game manager goes "blue" and says game running, but then instantly manager crashes. :(
  11. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,486
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    18,825Coins
    Ratings:
    +3,168 / 31 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    @Scratch have you got the wow64 dll and baseaddress dll copied into your simtools folder ? Also run gamemanager and gameengine as administrator for patching and basically all the time
    • Agree Agree x 1
  12. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,486
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    18,825Coins
    Ratings:
    +3,168 / 31 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    also this is only for the 64bit ED Horizons
  13. RaceRay

    RaceRay Administrator Staff Member SimAxe Beta Tester

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    4,627
    Occupation:
    Self-employed | Web and application development
    Location:
    Hamburg, Germany
    Balance:
    24,599Coins
    Ratings:
    +1,300 / 10 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, SimAxe, SimforceGT
    @SilentChill @value1 Is the upload issue still persistant? I can not test it. Even the administrator can not update a resource. Is it useful to create a changelog file with a version number within the zip package? So we are able to check if the file was updated successfully.
  14. kermitkong

    kermitkong Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    183
    Occupation:
    Hardware Development
    Location:
    Germany
    Balance:
    1,113Coins
    Ratings:
    +245 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Motion platform, 6DOF
    Hi Captain ( @SilentChill ) we've a problem !

    Elite was upgraded to V2.1.05 :(
    Last edited: Jul 28, 2016
  15. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,486
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    18,825Coins
    Ratings:
    +3,168 / 31 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
  16. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,473
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    101,728Coins
    Ratings:
    +8,474 / 41 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    [​IMG]
    • Agree Agree x 2
    • Funny Funny x 2
    • Like Like x 1
  17. kermitkong

    kermitkong Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    183
    Occupation:
    Hardware Development
    Location:
    Germany
    Balance:
    1,113Coins
    Ratings:
    +245 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Motion platform, 6DOF
    Is anybody working on the hack for the V2.1.05 ?
  18. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,083
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,684Coins
    Ratings:
    +1,369 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    We need to sit the developers in a motion sim to show them how awesome it is with motion so that they stop messing with the damn pointers.

    Now I'm in VR, I can't play it without movement or I want to vomit. :p
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  19. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,473
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    101,728Coins
    Ratings:
    +8,474 / 41 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Actual telemetry would be awesome...but likely a pipe dream.
  20. SilentChill

    SilentChill Problem Maker

    Joined:
    Jul 19, 2014
    Messages:
    2,486
    Occupation:
    Railway Maintenance
    Location:
    Morecambe, Lancashire, England
    Balance:
    18,825Coins
    Ratings:
    +3,168 / 31 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 6DOF
    I will try and get it sorted as soon as I get chance folks !!!
    • Like Like x 1
    • Optimistic Optimistic x 1
Thread Status:
Not open for further replies.