1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules
Wagnard

Elite Dangerous Horizons/Odyssey Plugin (XML edition) Odyssey update 6.01

Elite Dangerous Horizons/Odyssey

  1. David s wan

    David s wan New Member

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    15
    Balance:
    147Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF

    so which plugin should i use alone with this? or just extract xml file? sorry for the n00b question and thank you very much for your help
  2. Wagnard

    Wagnard Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    344
    Location:
    Canada
    Balance:
    3,254Coins
    Ratings:
    +421 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    When I looked earlier with you, there was telemetry for all ship movement.(in the tuning center)
    • Like Like x 1
    Last edited: Apr 28, 2019
  3. did2kan

    did2kan New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 27, 2019
    Messages:
    2
    Balance:
    - 75Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Thank for the new offset file, fast and great job. It's work with my 2DOF, I don't test with SRV
  4. splendiddd

    splendiddd Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    358
    Occupation:
    CCTV security
    Location:
    Netherlands
    Balance:
    785Coins
    Ratings:
    +62 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    I can confirm that the SRV works now with these values, even at the first try.

    Awesome work, thanks @Wagnard
    • Like Like x 2
  5. David s wan

    David s wan New Member

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    15
    Balance:
    147Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I can confirm the ship works for me as well, thanks alot for your work
  6. David s wan

    David s wan New Member

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    15
    Balance:
    147Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    actually....run into another problem with SRV now....I notice the pitch on the SRV and ship is extra opposite of each other.....as in if your pitch is set correctly for ship, the SRV would be wrong....and if SRV is set correctly the ship will be extra opposite...

    also, is there a way to turn down SRV's telemetry feedback? SRV's feedback is extremely rough

    thanks
  7. splendiddd

    splendiddd Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    358
    Occupation:
    CCTV security
    Location:
    Netherlands
    Balance:
    785Coins
    Ratings:
    +62 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    You can adjust the force and axis for the SRV in the xml.

    It is in the simtools plugin folder, for instance i have pitch at 40 and roll at 12 and reversed the pitch axis for the SRV.
    • Like Like x 1
  8. David s wan

    David s wan New Member

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    15
    Balance:
    147Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    how do you do reverse? currently force is 100, do I just use -100?

    thanks
  9. Wagnard

    Wagnard Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    344
    Location:
    Canada
    Balance:
    3,254Coins
    Ratings:
    +421 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    No,
    just change SRV_Pitch Reverse from FALSE to TRUE in the XML directly.

    Doing this reverse won't be necessary in the next plugin update. (soon)
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
    Last edited: Apr 29, 2019
  10. Wagnard

    Wagnard Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    344
    Location:
    Canada
    Balance:
    3,254Coins
    Ratings:
    +421 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    • Like Like x 3
    • Friendly Friendly x 1
  11. David s wan

    David s wan New Member

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    15
    Balance:
    147Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    how do I download it? it's saying download not avaliable

    upload_2019-4-29_14-21-10.png

    usually I use the DOFreality plugin uploader but I don't believe it was updated yet
  12. Wagnard

    Wagnard Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    344
    Location:
    Canada
    Balance:
    3,254Coins
    Ratings:
    +421 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    This message happens when you are not logged in usually.
    • Like Like x 1
  13. kermitkong

    kermitkong Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    187
    Occupation:
    Hardware Development
    Location:
    Germany
    Balance:
    1,253Coins
    Ratings:
    +265 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Motion platform, 6DOF
  14. David s wan

    David s wan New Member

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    15
    Balance:
    147Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I'm logged in, that's the only way I can type message here anyway

    looks like it require me to sign up for the 1 year premium before it would let me download
  15. Wagnard

    Wagnard Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    344
    Location:
    Canada
    Balance:
    3,254Coins
    Ratings:
    +421 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    Just edit the XML. set the force to "0" to the SRV movements
  16. kermitkong

    kermitkong Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    187
    Occupation:
    Hardware Development
    Location:
    Germany
    Balance:
    1,253Coins
    Ratings:
    +265 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Motion platform, 6DOF
    I tried exactly this, but no affect!

    Steps I made:

    -Downloaded the plugin (no offset file in the zip, Wonder !?!)
    -Downloaded offset file from thread
    -Put all via plugin updater to the directory
    -Patch the Game again
    -Start the game

    Could it be possible that the plugin is a compiled version ? Not the XML Version ?

    Best kermit
  17. Wagnard

    Wagnard Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    344
    Location:
    Canada
    Balance:
    3,254Coins
    Ratings:
    +421 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    Patching the game extract the XML from the compiled version.
    So if you did modifications and patch after, you reverted theses modifications
  18. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    95
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    251Coins
    Ratings:
    +16 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    thanks for the new version of the plugin, once again
  19. kermitkong

    kermitkong Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    187
    Occupation:
    Hardware Development
    Location:
    Germany
    Balance:
    1,253Coins
    Ratings:
    +265 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Motion platform, 6DOF

    Thanks, it works !!!
    Last edited: Apr 29, 2019
  20. Benji85

    Benji85 Member Gold Contributor

    Joined:
    Jul 14, 2018
    Messages:
    156
    Balance:
    845Coins
    Ratings:
    +19 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    Anyone find the krait MK2 to have very little motion compared to the other ships such as python, fdl, asp to name a few?