1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Resolved DIY SIMULATOR: .net crash GMer, reinstall now not connected.

Discussion in 'SimTools Pro & Entertainment Version' started by SBDESIGN, Jul 9, 2017.

  1. Mpmo

    Mpmo Member

    Joined:
    Oct 15, 2017
    Messages:
    230
    Location:
    United Arab Emirates
    Balance:
    1,227Coins
    Ratings:
    +27 / 2 / -0
    yeah i have no idea.. maybe i should uninstall 3.5 and install the link you sent?
    but it's also not letting me uncheck the box :/
  2. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,657
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,871Coins
    Ratings:
    +3,693 / 10 / -0
  3. Wilson Rios

    Wilson Rios New Member

    Joined:
    Mar 25, 2019
    Messages:
    12
    Balance:
    376Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Man, I am having the same issue. Spent hours trying to solve it for days and nothing.
    I can't believe the whole thing would be a such pain.
    It seems that SimTool has some compatibility issues and needs proper revision.
    Windows warns me went trying to install .NET framework 4, saying it's already part of my OS system.
    Are the SimTools developer part of this forum?
  4. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,566
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,345Coins
    Ratings:
    +8,506 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Yes @yobuddy the SimTools dev is active here, and gave the advice just prior to your post:

  5. Wilson Rios

    Wilson Rios New Member

    Joined:
    Mar 25, 2019
    Messages:
    12
    Balance:
    376Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Thanks yobuddy and noorbeast for so promptly jump in with some directions.
    Sadly it did not solve the issue with zero Game Data Output. LFS has been patched twice, min and max numbers are present. Oh well, it's pass time for me to hit the mattress. I will wipe everything and start from all fresh from scratch tomorrow again. Too many steps and apps to get this thing rolling, following priorities of this and that with more intuitive and not so raw GUI.
    I wish everything was more integrated in one single app, such as manager, engine and tuning. But at least we have something.
  6. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,566
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,345Coins
    Ratings:
    +8,506 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Is this a .NET issue, as per this thread, or something else?

    LFS needs to be run for a race in first person mode before being patched for motion, as that generates some required files.
    • Agree Agree x 1
  7. Wilson Rios

    Wilson Rios New Member

    Joined:
    Mar 25, 2019
    Messages:
    12
    Balance:
    376Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    I did all that at least 6 times, rebooted my PC each time, but no success.
    Removed .NET Framework, reinstalled it, ran ST apps as ADMIN, and nothing.
    I do work with electronics, and consider myself not a decent troubleshooter, but this is driving me insane for the lack of right information.
    These issues might be more familiar to old long term users. But to a new user, this can be a nightmare and turning point to quit pursuing the motion project.
    I lost the enthusiasm for my motion project, but I am not a quitter.
    Is there a complete list of troubleshooting SimTool interface?
    I already mentioned that there is zero, nothing, nada in the Game Data Output fields when running it. That leads me to suspect that there is a major problem between my ST and LFS patch settings.
    If that's is true, then ST has problems patching the game properly.
    Could anyone share a copy of the LFS cfg settings?
  8. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    13,566
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    102,345Coins
    Ratings:
    +8,506 / 42 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    I am still not clear if you get a .NET error message or not, can you please confirm.

    If not start your own thread and post pictures of all of your settings.

    Third party things like firewall and anti-virus can mess with the proper installation and use of plugins.
  9. Wilson Rios

    Wilson Rios New Member

    Joined:
    Mar 25, 2019
    Messages:
    12
    Balance:
    376Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino

    I haven't notice the warning yet.
  10. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,657
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,871Coins
    Ratings:
    +3,693 / 10 / -0
    @Wilson Rios
    Create a tread and we can get you up and running there buddy.
    yobuddy
  11. Wilson Rios

    Wilson Rios New Member

    Joined:
    Mar 25, 2019
    Messages:
    12
    Balance:
    376Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    I will do it.
    Thanks bud!
    • Like Like x 1
  12. Javo5

    Javo5 Active Member

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    163
    Location:
    Buenos Aires, Argentina
    Balance:
    60Coins
    Ratings:
    +51 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Hi, I have this error, worked fine yesterday: unchecked and Checked 3.5 and 4.7. Try repair .net, nothing. Thanks in advance.
    upload_2019-4-19_17-12-59.png
    upload_2019-4-19_17-15-6.png

    Consulte el final de este mensaje para obtener más detalles sobre cómo invocar a la depuración
    Just-In-Time (JIT) en lugar de a este cuadro de diálogo.

    ************** Texto de la excepción **************
    System.ArgumentException: La ruta de acceso no tiene un formato válido.
    en System.IO.Path.LegacyNormalizePath(String path, Boolean fullCheck, Int32 maxPathLength, Boolean expandShortPaths)
    en System.IO.Path.NormalizePath(String path, Boolean fullCheck, Int32 maxPathLength, Boolean expandShortPaths)
    en System.IO.Path.GetFullPathInternal(String path)
    en System.IO.DirectoryInfo.Init(String path, Boolean checkHost)
    en System.IO.DirectoryInfo..ctor(String path)
    en SimTools_GameEngine.frm_GameEngine.StartWithWindows_Checked()
    en SimTools_GameEngine.frm_GameEngine.frmMain_Load(Object sender, EventArgs e)
    en System.EventHandler.Invoke(Object sender, EventArgs e)
    en System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
    en System.Windows.Forms.Form.OnCreateControl()
    en System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible)
    en System.Windows.Forms.Control.CreateControl()
    en System.Windows.Forms.Control.WmShowWindow(Message& m)
    en System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    en System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
    en System.Windows.Forms.Form.WmShowWindow(Message& m)
    en System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
    en System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
    en System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
    en System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


    ************** Ensamblados cargados **************
    mscorlib
    Versión del ensamblado: 4.0.0.0
    Versión Win32: 4.7.3362.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    SimTools_GameEngine
    Versión del ensamblado: 0.2.3.1
    Versión Win32: 0.2.3.1
    Código base: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/SimTools/SimTools_GameEngine.exe
    ----------------------------------------
    IzhdJmljrkghshbeNaMfqHfjdHul
    Versión del ensamblado: 0.0.0.0
    Versión Win32: 0.2.3.1
    Código base: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/SimTools/SimTools_GameEngine.exe
    ----------------------------------------
    Microsoft.VisualBasic
    Versión del ensamblado: 10.0.0.0
    Versión Win32: 14.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/v4.0_10.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
    ----------------------------------------
    System
    Versión del ensamblado: 4.0.0.0
    Versión Win32: 4.7.3362.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Core
    Versión del ensamblado: 4.0.0.0
    Versión Win32: 4.7.3362.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Versión del ensamblado: 4.0.0.0
    Versión Win32: 4.7.3324.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Versión del ensamblado: 4.0.0.0
    Versión Win32: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    System.Configuration
    Versión del ensamblado: 4.0.0.0
    Versión Win32: 4.7.3324.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Versión del ensamblado: 4.0.0.0
    Versión Win32: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    System.Runtime.Remoting
    Versión del ensamblado: 4.0.0.0
    Versión Win32: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
    ----------------------------------------
    mscorlib.resources
    Versión del ensamblado: 4.0.0.0
    Versión Win32: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/mscorlib.resources/v4.0_4.0.0.0_es_b77a5c561934e089/mscorlib.resources.dll
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms.resources
    Versión del ensamblado: 4.0.0.0
    Versión Win32: 4.7.3190.0 built by: NET472REL1LAST_C
    Código base: file:///C:/windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/v4.0_4.0.0.0_es_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
    ----------------------------------------

    ************** Depuración JIT **************
    Para habilitar la depuración Just In Time (JIT), el archivo de configuración de esta
    aplicación o equipo (machine.config) debe tener el
    valor jitDebugging establecido en la sección system.windows.forms.
    La aplicación también se debe compilar con la depuración
    habilitada

    Por ejemplo:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    Cuando esté habilitada la depuración JIT, cualquier excepción no controlada
    se enviará al depurador JIT registrado en el equipo
    en lugar de controlarlo mediante el cuadro de diálogo.
  13. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    3,657
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,871Coins
    Ratings:
    +3,693 / 10 / -0