1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Czech thread (chat for CZ people or any near country) just a chat about our builds and plans :-)

Discussion in 'Off Topic - All other stuff here' started by Radek vols, Mar 16, 2015.

  1. Radek vols

    Radek vols Member

    Joined:
    Feb 5, 2015
    Messages:
    58
    Location:
    Czech Republic
    Balance:
    164Coins
    Ratings:
    +43 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor
    Hi :) is there any Czech people? :) hope it´s OK to start a thred in my language. I have seen german language, french english so i will try to meet some of Czech :)

    Ahoj:) Je tu nějaký čech? :)
    • Like Like x 1
    Last edited: Mar 16, 2015
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. jakubzik

    jakubzik Member

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    36
    Location:
    CZ
    Balance:
    32Coins
    Ratings:
    +23 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    tady kubík :D
    here is Kubík :D
  4. Radek vols

    Radek vols Member

    Joined:
    Feb 5, 2015
    Messages:
    58
    Location:
    Czech Republic
    Balance:
    164Coins
    Ratings:
    +43 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor
    To ty stavíš ty budíky? :)

    Is that you who builds dash ?
    Last edited: Mar 16, 2015
  5. jakubzik

    jakubzik Member

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    36
    Location:
    CZ
    Balance:
    32Coins
    Ratings:
    +23 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    jo jo :) škodovácký upravený pro rduino a vymejšlim k tomu další blbosti z věcí co mám doma :D
    yes it's me :) škoda's gauge tuned for arduino and I found more think from parts witch I have at home
    Last edited: Mar 17, 2015
  6. Radek vols

    Radek vols Member

    Joined:
    Feb 5, 2015
    Messages:
    58
    Location:
    Czech Republic
    Balance:
    164Coins
    Ratings:
    +43 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor
    jo taky vymejšlim kraviny :D jen ještě dovymyslet simulator a pude se dál :))
    yes i would like to have those too but maybe ater i finish my 2dof :)
    Last edited: Mar 16, 2015
  7. jakubzik

    jakubzik Member

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    36
    Location:
    CZ
    Balance:
    32Coins
    Ratings:
    +23 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    ty máš ten 2dof ? ten je pěknej já nejdřív chci udělat dash a pak se uvidí co seženu no :)
    do u have 2dof ? they are nice :) I'll have it after sim dash
    Last edited: Mar 17, 2015
  8. Radek vols

    Radek vols Member

    Joined:
    Feb 5, 2015
    Messages:
    58
    Location:
    Czech Republic
    Balance:
    164Coins
    Ratings:
    +43 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor
    Jasan kdyby něco můžeš se na mě obrátit rád poradím co a jak a co je lepší udělat lépe :) co vše budeš mít jako palubku?

    If you want you can ash what you want to know and I can give you some tips what to do od more not to do :)
    What things will you do on dash?
    Last edited: Mar 16, 2015
  9. Radek vols

    Radek vols Member

    Joined:
    Feb 5, 2015
    Messages:
    58
    Location:
    Czech Republic
    Balance:
    164Coins
    Ratings:
    +43 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor
    je to je asi smutný ale asi jsme tu jediní :D

    Seems like we´re only czech guys here ...
    Last edited: Mar 16, 2015
  10. jakubzik

    jakubzik Member

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    36
    Location:
    CZ
    Balance:
    32Coins
    Ratings:
    +23 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    to platí i obráceně pro ty budíky :) jj asi jo :(
  11. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,182
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    10,278Coins
    Ratings:
    +3,253 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    Hi @Radek vols
    Would you mind adding a Google Translate to your posts. This will help others to read your posts and contribute/benefit.
    • Agree Agree x 2
  12. Radek vols

    Radek vols Member

    Joined:
    Feb 5, 2015
    Messages:
    58
    Location:
    Czech Republic
    Balance:
    164Coins
    Ratings:
    +43 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor
    We just did a chat about our project :) Ok I will try to translate my posts :)
    • Like Like x 2
  13. jakubzik

    jakubzik Member

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    36
    Location:
    CZ
    Balance:
    32Coins
    Ratings:
    +23 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    hello here is scheme of my project:)
    ahoj pro zajímavost zde je schema mého projektu
    [​IMG]
    • Like Like x 1
    • Friendly Friendly x 1
  14. pedrono2

    pedrono2 New Member

    Joined:
    May 22, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    czech
    Balance:
    213Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino
    čaute, potřeboval bych poradit s mým budoucím projektem... mluví tu někdo česky
    hello, I need to consult my future project ... somebody speaks Czech
  15. stepus

    stepus New Member

    Joined:
    Jul 8, 2015
    Messages:
    14
    Location:
    Czech Republic
    Balance:
    131Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    ahoj, jo já sem čech, s čím bys chtěl poradit ?
    hi, i am czech, what do you want to know ?
  16. pedrono2

    pedrono2 New Member

    Joined:
    May 22, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    czech
    Balance:
    213Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino
    tak paráda, víš co on někdy ten anglický překlad není ono.... a nejsem dobrý v angličtině
    so great, you know what he sometimes the English translation is not it .... and I'm not good in English
  17. stepus

    stepus New Member

    Joined:
    Jul 8, 2015
    Messages:
    14
    Location:
    Czech Republic
    Balance:
    131Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    jojo vpohodě, já na tom taky nejsem nic extra :D
    Ok, my english is not good too.
  18. pedrono2

    pedrono2 New Member

    Joined:
    May 22, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    czech
    Balance:
    213Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino
    chtěl bych postavit ten 2dof.... ale nejsem si jistej co mi bude hlídat tu polohu tý kliky..??
    I would like to build the 2DoF .... but I'm not sure what I will watch the position of the handle .. ??
  19. stepus

    stepus New Member

    Joined:
    Jul 8, 2015
    Messages:
    14
    Location:
    Czech Republic
    Balance:
    131Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    no tam se používaj na to senzory, potenciometry a nebo další už s delší životností prvky
    There are some sensors, potenciometers or another whith long life
  20. pedrono2

    pedrono2 New Member

    Joined:
    May 22, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    czech
    Balance:
    213Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino
    a není možný že by si to hlídalo přímo arduino, které hodlám použít..??
    and it is possible that it patrolled directly Arduino, which I intend to use .. ??
  21. stepus

    stepus New Member

    Joined:
    Jul 8, 2015
    Messages:
    14
    Location:
    Czech Republic
    Balance:
    131Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    ano, však arduino si to hlídá, ale potřebuje k tomu ty potenciometry který zpětně snímají polohu kde zrovna klika je
    yes, arduino is watching it, but it uses potentiometers to had flyback from motor