1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Czech Simulator

Discussion in 'Commercial Simulators and Peripherie' started by lotada, Oct 3, 2010.

  1. lotada

    lotada New Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    41
    Occupation:
    coffe Roaster
    Location:
    Kralupy nad Vltavou
    Balance:
    248Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hello to all i want to show to you all the Czech simulator. i was today on exhibition where it was and i tried ten minutes drive with rfactor.. and it was very very strong movements. in my opinion is that it is not needed so strong movements like this.. but i hope that my driving with F1 Sauber on Nurburg ring was amazing for all people around who watch me.It looks like force dynamics but i think they use for movement the motors

    here is some man which trying this new simulator
    http://www.youtube.com/watch?v=h7tnqHyrnGg&feature=related

    and here is the website of company http://www.motion-sim.com/racing/

    after trying this type of simualtion i think that it will be enough with the wiper motors or SCN5 linear actuators and FREX like simulator.. so have a nice watch :highfive:
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. egoexpress

    egoexpress Active Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    3,842
    Location:
    Germany - Frankfurt/M
    Balance:
    374Coins
    Ratings:
    +7 / 1 / -0
    Here you can see what's under the hood

    http://www.youtube.com/watch?v=wreOPKXNRR4

    Regards
  4. lotada

    lotada New Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    41
    Occupation:
    coffe Roaster
    Location:
    Kralupy nad Vltavou
    Balance:
    248Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    i think this simulator is a copy of force dynamics 401 simulator. it look near the same.i think they are using an 3 asynchronous motors like a riton and vulbas platform but they catch the seat and construction under the max stroke .but in Riton simualtor i think you can feel the same what you feel in this type.
  5. lotada

    lotada New Member

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    41
    Occupation:
    coffe Roaster
    Location:
    Kralupy nad Vltavou
    Balance:
    248Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Somebody add my drive on to simulator on the YOUtube so i would like to show to all my driving.It seems that the man who was near simulator added me cause he was very happy of my driving skills
    so have a nice watch.

    Mila :happy:

    http://www.youtube.com/watch?v=dc0GxMk0kk4&feature=player_embedded
  6. mrbeginner

    mrbeginner Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 8, 2012
    Messages:
    158
    Occupation:
    What ever come in my way
    Location:
    Finland Niinisalo
    Balance:
    17Coins
    Ratings:
    +55 / 1 / -0
    Hello!

    I was driving this sim last weekend and i like it very much.
    The movement was strong and feels realistic.
    If i remember correct the price of this sim is about 25000€ so maybe i make my own first before i buy this one.

    Their homepage is http://www.4drace.pl/start

    Peter