1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Showroom CXC inspired design!

Discussion in 'DIY Motion Simulator Projects' started by Milton, Nov 24, 2015.

  1. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,740
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    19,833Coins
    Ratings:
    +2,450 / 29 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK
  2. mirkobastianini

    mirkobastianini Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    190
    Occupation:
    informatic
    Location:
    italy
    Balance:
    1,411Coins
    Ratings:
    +75 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Woow it's beautiful... do you think to add traction loss?
  3. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,740
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    19,833Coins
    Ratings:
    +2,450 / 29 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK

    You obviously didn't read the thread but rather skimmed the pictures....Try again.
    • Funny Funny x 1
  4. mirkobastianini

    mirkobastianini Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    190
    Occupation:
    informatic
    Location:
    italy
    Balance:
    1,411Coins
    Ratings:
    +75 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF
    Touchè... but stay cool and funky :)
  5. Joao Coutinho

    Joao Coutinho New Member

    Joined:
    Oct 8, 2013
    Messages:
    9
    Balance:
    15Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Arduino
    Nice build, looks so heavy though ;P
  6. Milton

    Milton Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    345
    Location:
    Dallas Texas
    Balance:
    1,838Coins
    Ratings:
    +306 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, JRK
    Pololu Jrk 12v12 Water cool!

    b.JPG IMG_5187.JPG IMG_5189.JPG IMG_5190.JPG IMG_5191.JPG
    • Winner Winner x 2
    • Like Like x 1
    • Useful Useful x 1
  7. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    11,771
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    91,459Coins
    Ratings:
    +7,687 / 37 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Now that water cooling is an interesting adaptation for the JRKs, nice job :thumbs
  8. Avenga76

    Avenga76 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    518
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    Auckland, New Zealand
    Balance:
    3,148Coins
    Ratings:
    +819 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    That's awesome. I was actually thinking of doing that a while ago using northbridge waterblocks but I put it in the too hard basket.
  9. Milton

    Milton Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    345
    Location:
    Dallas Texas
    Balance:
    1,838Coins
    Ratings:
    +306 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, JRK
    Hello gentlepeople, here is an update of my OSW project!


    IMG_5203.JPG IMG_5204.JPG IMG_5215.JPG IMG_5216.JPG IMG_5218.JPG IMG_5219.JPG IMG_5228.JPG IMG_5231.JPG
    • Like Like x 3
  10. Milton

    Milton Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    345
    Location:
    Dallas Texas
    Balance:
    1,838Coins
    Ratings:
    +306 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, JRK
    Hello guys, I was wondering if anyone can help me! short story is I am now trying to set my OSW for the first time and I am getting some errors Granity software I will post some pictures:

    let me know?




    Connection.PNG Faults.PNG Goals.PNG Machine.PNG MMos.PNG Testing 1.PNG Testing 2.PNG Tune.PNG
  11. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,740
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    19,833Coins
    Ratings:
    +2,450 / 29 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK
    My settings are located here, BUT i run a Small Mige, you have a lenze, not sure how relative the setups are, but i can see a few thing's right off the bat you need to adjust in some of the fault limits. FOV and FUV look odd.
  12. Milton

    Milton Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    345
    Location:
    Dallas Texas
    Balance:
    1,838Coins
    Ratings:
    +306 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, JRK


    Thanks Nick! I did tried some of your setting it did help a little but somehow the wheel is like it has weird steps I create a youtube video you can see:




    also I am using the Danaher Motor
    motorpartnumber.jpg



    This is the Specs of the Motor:
    motorspecs.PNG



    This is Part number explanation:
    partnumber.PNG
  13. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,740
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    19,833Coins
    Ratings:
    +2,450 / 29 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK
    as i said your FOV and FUV look very low for some reason, But again having ZERO experience with your motor, Im not sure what the exact problem is. the Stepping effect likely has to do with all the effects your running in MMO's, Turn off ALL the effects except for a little spring if you want to use my little centering trick.

    I Highly suggest getting on the Iracing forum or Contacting a Builder of DD's that might be able to provide a base setup for the AKM

    PS DO NOT use my setting's for your Machine tab setting's, Motor's are very specific to what they need.
  14. Nick Moxley

    Nick Moxley Well-Known Member SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Dec 13, 2013
    Messages:
    2,740
    Occupation:
    Owner/Operator- Moxleys Rantals
    Location:
    Winnipeg Manitoba Canada
    Balance:
    19,833Coins
    Ratings:
    +2,450 / 29 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, JRK
    The only thing that has changed since the pics i linked you here is that I have dropped the Desktop effect of Damper and gone to the Spring i mentioned above, 6% Spring 30% Sat on DESKTOP effect.
  15. Milton

    Milton Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    345
    Location:
    Dallas Texas
    Balance:
    1,838Coins
    Ratings:
    +306 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, JRK
    Hello Team, anyone knows how to reset the SimuCUBE to factory defaults settings?
    i can not find any documentation online!

    in advance thanks.!
  16. Milton

    Milton Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    345
    Location:
    Dallas Texas
    Balance:
    1,838Coins
    Ratings:
    +306 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, JRK
    hug:Free Motors with Free shipping any where in the world!


    There's a catch! the condition is :sos helping me out on getting my OSW Project configured and working properly! Just PM me and we can work together!

    I promise to send motors on completion! Let me know?

    :cheers
    Best,
    Milton.
    • Like Like x 1
  17. OZHEAT

    OZHEAT Member

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    138
    Location:
    Australia
    Balance:
    1,673Coins
    Ratings:
    +77 / 6 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor
    @Milton
    I know you posted your settings and datasheet a few months ago and may have corrected settings.
    Have you correctly input your motor data in granity? The pics of your settings above don't agree with the motor datasheet.
    [MPC] should be 10 poles, datasheet says 5 pole pairs.
    [MCC] continuous current 4.77A from datasheet.
    [MCP] peak current 14.3A from ds
    [MR] coil resistance 3.75 ohm
    [ML] coil inductance 21 mh
    [MTC] 1680 sec, 28min from ds
    [FBR] 2048 ppr from your part number pic.
    [MMS] I don't know what to set this as. At only 24v bus voltage with a motor rated at 640vdc@2400rpm you are going to be around 100-150rpm max
    This is most likely why your motor stutters because 24v is only just enough to overcome motor friction. You may need to go to 48vdc or more to get fluid movement.
    The mige is rated at 220vac which is about 310vdc your danaher motor if rated for 440vac ~620vdc

    l gotta go, arriving at job site now.
  18. Milton

    Milton Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    345
    Location:
    Dallas Texas
    Balance:
    1,838Coins
    Ratings:
    +306 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, JRK
    Almost everything is same here are my current settings:

    Granity Maching settings.png
  19. Milton

    Milton Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    345
    Location:
    Dallas Texas
    Balance:
    1,838Coins
    Ratings:
    +306 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, JRK
    I have no idea why my MMos Device Setting keeps disappearing but this is what i normally set at:

    mmos motor settings.png
  20. Milton

    Milton Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Nov 11, 2015
    Messages:
    345
    Location:
    Dallas Texas
    Balance:
    1,838Coins
    Ratings:
    +306 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, JRK
    Somehow i have steps in the wheel after i setup the Device Setup in MMos, see video for more reference.