1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

City Car Driving-Telemetry Data and Simtools

Discussion in 'SimTools for commercial purposes' started by oglenewinkel, Jan 16, 2018.

  1. oglenewinkel

    oglenewinkel New Member

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    3
    Location:
    New Braunfels
    Balance:
    78Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Arduino
    Hello

    My name is Otto Glenewinkel and I am the director of the Dwipod Corporation based in Texas. We build impaired and distracted driving simulators. We are also the North American distributor for City Car Driving.

    Forward Development has recently released a true motion version of the commercial City Car Driving software which outputs the actual telemetry data.

    My problem is I have never been a software guy (my specialty has always been hardware). The developer is not interested in creating software to extract and interface with the data which is why I am here. I have had a ton of interest in the software from researchers but they need a back end which can extrapolate the telemetry data. We are also getting requests from customers to develop motion platforms.

    Does the admin on this page offer development of plugins for this purpose? I have no problem purchasing commercial use licenses for my simulators or plugins.

    Any advice would be great

    Thanks

    Otto Glenewinkel
    Dwipod Corporation
    • Informative Informative x 1
  2. Pit

    Pit - - - - - - - - - - - - - - - - Staff Member Moderator Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Oct 2, 2013
    Messages:
    2,890
    Location:
    Switzerland
    Balance:
    27,801Coins
    Ratings:
    +2,859 / 28 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, 6DOF
  3. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    2,673
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,465Coins
    Ratings:
    +2,849 / 8 / -0
    Hi Otto,
    SimTools is pretty much made for your situation.
    It's made to be able to capture and then make sense of telemetry data from just about anything.
    Depending on what is available in the telemetry for City Car Driving, SimTools can support not only the Simulator, but It can also support Dash Boards and Transducer setups also.

    The problem with City Car Driving to this point, is the fact that they have all the different versions.
    And the commercial version is expensive to buy for me to just to add SimTools support.
    Being that they now have telemetry supported, I would think its well documented somewhere.
    So if you can send me access to the version you are using, I could probably produce a working plugin for it in a week or so.

    Once the game plugin is created, it should continue to work even after a game update.
    As long as they don't change their api. (which is the point of a api, so it should not change.)
    Take care,
    youddy
    • Agree Agree x 1
    • Informative Informative x 1
    • Friendly Friendly x 1
  4. oglenewinkel

    oglenewinkel New Member

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    3
    Location:
    New Braunfels
    Balance:
    78Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Arduino
    I have the data and how its exported. I can arrange to get you a copy of the software. anyway we could discuss this over email?

    Otto
  5. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    10,890
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    85,924Coins
    Ratings:
    +7,245 / 34 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    It is possible to pm members, here is how, but making a plugin for the commercial version of CCD would be of interest to other commercial providers, some of who have made previous requests, so @yobuddy I would suggest the core discussion be public and only the information about accessing the software for dev purposes be private: https://www.xsimulator.net/community/faq/private-messaging.85/
  6. yobuddy

    yobuddy Well-Known Member Staff Member Moderator SimTools Developer SimAxe Beta Tester Gold Contributor SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Messages:
    2,673
    Occupation:
    Computer Technician
    Location:
    Portland, Oregon - USA
    Balance:
    29,465Coins
    Ratings:
    +2,849 / 8 / -0
    On it buddy!
    We are going to try to collect the info we need and proceed with a plugin.
    Should anything interesting arise from this project, we can post it here.
    Take care all,
    yobuddy
    • Like Like x 1
  7. oglenewinkel

    oglenewinkel New Member

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    3
    Location:
    New Braunfels
    Balance:
    78Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Arduino

    Attached Files:

    • Like Like x 2