1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

capture and display live game play on 2nd screen?

Discussion in 'DIY Motion Simulator Building Q&A / FAQ' started by bsft, Jan 20, 2015.

  1. bsft

    bsft

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Ok, I had a thought.
    I have put a square around the dash section on this screen shot of dirt3
    dirt3.08.lg.jpg
    would there be a program of some sort, that allows you to hover a window of sorts over that section, and then be able to display the small section of game on a 2nd screen.
    I am not sure what to look for, but if it could be done, then dash display on my 7" screen would work.
    Id have to have a way of making that extra display window be able to be different resolution to my main tv.
    Tv is 1920 x 1080 and small screen is 800 x 600.
  2. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,081
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,616Coins
    Ratings:
    +1,366 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    This might assist. The guy waffles on and on on the video so you might have to skip forward to get to the "guts"

    The only drawback with this is that the game must be run in a Window..

    Should work on anything, not just the iPad in this video.

    Might give you some pointers anyway mate.

    • Useful Useful x 1
  3. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,620
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    96,525Coins
    Ratings:
    +8,108 / 40 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    • Like Like x 1
  4. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,081
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,616Coins
    Ratings:
    +1,366 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    He uses OBS in the Video I posted, but sends to an iPad instead. Quite a good bit of software!
  5. bsft

    bsft

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    yes watching it now, I will give it a run.
    No problem running game in window, I do that now so I can still use skype and fiddle with JRK settings
    Thanks, Fellas
  6. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,620
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    96,525Coins
    Ratings:
    +8,108 / 40 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Sorry I had not watched the video. It is a great bit of software and multi-platform too.
  7. bsft

    bsft

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    I had a go at it today, a bit of fiddling and the game runs ok in windowed mode. Maybe a better video card might help, but not overly concerned.
    2015-01-20 17.14.16.jpg

    It helps a bit having 2 dashs going, but ideally a proper one would be good.
    Still, thanks for the tip off, it works.
    • Like Like x 4
    Last edited by a moderator: Jan 20, 2015
  8. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,620
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    96,525Coins
    Ratings:
    +8,108 / 40 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    I had problems with your link @bsft, so tracked it down here:

    • Like Like x 1
  9. Archie

    Archie Eternal tinkerer

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    1,081
    Location:
    Wollongong, NSW, AU
    Balance:
    3,616Coins
    Ratings:
    +1,366 / 4 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK
    YAY - I "contributed" for a change! Hehe :)
    • Winner Winner x 2
  10. prodigy

    prodigy Burning revs

    Joined:
    Oct 27, 2013
    Messages:
    429
    Location:
    Croatia
    Balance:
    6,346Coins
    Ratings:
    +372 / 3 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    That's great idea @bsft, it works pretty good in your video with very low display lag between the two screens, almost nothing to be noticeable by naked eye.
    It looks more fancier that usual dashboard application.

    And thanks to @Archie for pointing out on this, I will try it aswell :thumbs
    • Like Like x 2