1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Bought Xd motion Need help

Discussion in 'Commercial Simulators and Peripherie' started by Corpmutas, Jun 14, 2021.

  1. Corpmutas

    Corpmutas New Member

    Joined:
    Jun 14, 2021
    Messages:
    5
    Balance:
    68Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor
    Hello, my name is Vadim. I'm from Kazakhstan. It may be difficult for me to understand! I am writing through a translator.

    [​IMG]


    we bought it without a system, just bare windows. We don't know if SimTools is right for us. We have no experience with this. Tell me what I need to send you a photo so you can help me.
    Last edited by a moderator: Jun 15, 2021
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. Corpmutas

    Corpmutas New Member

    Joined:
    Jun 14, 2021
    Messages:
    5
    Balance:
    68Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor
    Help me please
  4. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    16,895
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    122,749Coins
    Ratings:
    +9,683 / 47 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Pictures of the control boards and motors would be helpful, so we know what hardware is being used.
  5. Corpmutas

    Corpmutas New Member

    Joined:
    Jun 14, 2021
    Messages:
    5
    Balance:
    68Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor
    :thumbs

    Attached Files:

  6. Thanos

    Thanos Building the Future one AC Servo at a time... or 6

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    1,175
    Occupation:
    Electronics Engineer
    Location:
    United States
    Balance:
    4,199Coins
    Ratings:
    +920 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    AC motor, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    What is their return policy?
  7. Corpmutas

    Corpmutas New Member

    Joined:
    Jun 14, 2021
    Messages:
    5
    Balance:
    68Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor
    I
    did not understand you
  8. Thanos

    Thanos Building the Future one AC Servo at a time... or 6

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    1,175
    Occupation:
    Electronics Engineer
    Location:
    United States
    Balance:
    4,199Coins
    Ratings:
    +920 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    AC motor, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    It's just their controller is locked to their motion software, and since you didn't get that, this machine is going to be sitting there like a ton of bricks...

    Plus, they sold you old technology AC motor with VFD inverters, they could easily supply it with servomotors, that are more efficient, faster and more accurate.
  9. Corpmutas

    Corpmutas New Member

    Joined:
    Jun 14, 2021
    Messages:
    5
    Balance:
    68Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor
    what can I do to make it work? change the control board?
  10. Thanos

    Thanos Building the Future one AC Servo at a time... or 6

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    1,175
    Occupation:
    Electronics Engineer
    Location:
    United States
    Balance:
    4,199Coins
    Ratings:
    +920 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    AC motor, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    I'm not sure if it even worth it. You still have to deal with old technology motors... Its really PITA to try to retrofit these, I have been there before, never again :p

    I dunno, maybe get the rest of the system from these guys? Do they support multiple games or just one game (arcade mode)??
    • Like Like x 1
  11. wannabeaflyer2

    wannabeaflyer2 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 12, 2015
    Messages:
    713
    Location:
    london uk
    Balance:
    8,065Coins
    Ratings:
    +917 / 6 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Motion platform, 6DOF
    Hi Guys just chipping in here , seeing as how you have all the major mechanical elements but obsolte or unsupported controller , how about swapping out the ac induction motors for Servo motors with suitable adapter plate . now basically you can use newer tech as in AASD servo and controller and with thanos Controller and Fly Pt Mover software , that way your not tied to one simulation pacake .. resell the AC motors and old controller on FleaBat ? maybe to recoup some of the money , i suspect these Reduction Garboxes will be prety decent so maybe its not mecanically difficult to Make custom servo mounting plates and that way youl have a prety robust system ...... Hey im no excpert , but seems that if your commitied to this setup because of no returnss policy then a few mech tweaks may just get you up and running .....yes i know easier said than done , but might be easier than 1st appears ..need more close up pics of gearbox and stuff :)
    • Agree Agree x 2
    • Like Like x 1
  12. hideki

    hideki Member

    Joined:
    Feb 3, 2014
    Messages:
    119
    Location:
    Spain
    Balance:
    157Coins
    Ratings:
    +27 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN5
    If this machine is for business try to buy from the same guys the rest of the components to make it work and if you want more machines, "copy" the design and buy big actuators and Simtools software
    If this was my simulator I would get rid of all the motors and controllers (sell them somehow) keep the frame and the things you like and move to Simtools. PT actuators and Thanos controller would be a good buy