1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

3dof project [SMC3 issue]

Discussion in 'DIY Motion Simulator Building Q&A / FAQ' started by heliomenezes, Nov 30, 2018.

  1. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    André, estou ligando apenas um motor, tem um diagrama de ligação com ibt2, basta me falar se é assim a ligação, ninguém me fala se está certo ou não, apenas falam pra eu estudar, já li quase todas as 82 páginas , minha pergunta é só em relação a ligação com o ibt2, se muda ou sigo o padrão , Apenas quero saber se é assim mesmo.

    Attached Files:

  2. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Tenho ouro programa de 2dof que funciona perfeitamente com simtools, mas esse smc3 não vai , por isso pergunto sobre o esquema de ligar os fios ,
  3. Haraguchi

    Haraguchi Member

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    79
    Occupation:
    Gas rig operator
    Location:
    Brasil
    Balance:
    - 16Coins
    Ratings:
    +67 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Ok vou ver seu desenho e comparar com minhas anotações e te falo. Estou na rua agora.

    Ok i'll verify your design and compare with mine.
    I'm out of my house.
  4. Haraguchi

    Haraguchi Member

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    79
    Occupation:
    Gas rig operator
    Location:
    Brasil
    Balance:
    - 16Coins
    Ratings:
    +67 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Pode pode postar qual porta (com) vc usa?

    Can you post the port used? (Comport)?
  5. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Thanks

    Agradeceria muito,

    No meu pc uso porta com45
  6. Haraguchi

    Haraguchi Member

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    79
    Occupation:
    Gas rig operator
    Location:
    Brasil
    Balance:
    - 16Coins
    Ratings:
    +67 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Hello.
    Your pin config is correct, so your problem is another.
    I'll prepare a tutorial for you, please stand by.

    A configuração e ligação dos pinos está correta, portanto o seu problema é outro.

    Vou fazer um tuto para você.
  7. Haraguchi

    Haraguchi Member

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    79
    Occupation:
    Gas rig operator
    Location:
    Brasil
    Balance:
    - 16Coins
    Ratings:
    +67 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Bom vamos lá:
    Carregue o Arduino:

    Let's go:
    Load Arduino:


    Arduino.jpg

    Qual porta está conectado :

    What commport is connected

    Carregue o SMC3

    Loar SMC3
    SMC3.jpg

    A porta deve ser a mesma.

    The commport must be same

    Se estiver diferente no SMC3 voce deve editar o aquivo:

    If different, edit the file:

    smc3utils.ini

    No mesmo diretório do executável

    sm3utils.jpg

    Faça isso.
    Se der algum erro poste aqui.
    Boa sorte !

    Make as is.
    Is encountered errors, please post it.
    Good luck !
  8. Haraguchi

    Haraguchi Member

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    79
    Occupation:
    Gas rig operator
    Location:
    Brasil
    Balance:
    - 16Coins
    Ratings:
    +67 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Tenta mudar essa porta para 5,6,7,8 ou 9
  9. Haraguchi

    Haraguchi Member

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    79
    Occupation:
    Gas rig operator
    Location:
    Brasil
    Balance:
    - 16Coins
    Ratings:
    +67 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Essa mensagem de erro é de comunicação, ou seja, seu PC não está conversando com a ARDUINO.
    Os pinos que vc cita nos posts não dá esse erro.


    This error message is communication, ie your PC is not talking to ARDUINO.
    The pins that you mention in the posts do not give this error.
  10. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Vou ver a noite, por enquanto obrigado mesmo


    Thanks
  11. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
  12. Haraguchi

    Haraguchi Member

    Joined:
    Dec 13, 2017
    Messages:
    79
    Occupation:
    Gas rig operator
    Location:
    Brasil
    Balance:
    - 16Coins
    Ratings:
    +67 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Ok try and here!

    I'll stay off for 2 weeks, withou internet acess.

    (Ficare fora por 2 semanas sem acesso a net)
  13. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Valeu. Já me ajudou muito, vou ver as portas , só pode ser isso
  14. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,022
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    93,213Coins
    Ratings:
    +7,810 / 37 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Please be aware that you can dual language post but it is part of the Forum Rules that you also include English, as @Haraguchi has done, doing so via Google Translate is fine: https://www.xsimulator.net/community/threads/forum-rules.9527/
  15. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Yes .........

    he answered me the question about wiring, it helped me ok
    Last edited by a moderator: Dec 10, 2018
  16. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    I managed to open the smc3, but now the engine does not work, my doubt still remains in relation to the wiring connection diagram, sorry for my ignorance, because you can only doubt this connection if this is correct.

    Attached Files:

  17. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Smc3

    Attached Files:

  18. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    I tried to send a video but I could not, smc3 working but not driving motors
  19. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Look at the wires

    Attached Files:

  20. heliomenezes

    heliomenezes Member

    Joined:
    Nov 1, 2018
    Messages:
    39
    Balance:
    130Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, AC motor, SCN5, SCN6, Arduino, Joyrider, SimforceGT, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Motor to prototype

    Attached Files: