1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

SimTools Presets 2DOF Arduino + Sabertooth + DC motors

Discussion in 'Game Engine Interface presets' started by Wanegain, Feb 10, 2015.

  1. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    555
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,540Coins
    Ratings:
    +278 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    If you are using my code for Arduino and Sabertooth, you can use this config file.

    You just need to unzip the file and drag and drop in Tools of Game Engine !

    Please do not forget to set your right Com port :rolleyes:

    Attached Files:

    • Like Like x 3
    • Informative Informative x 1
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. cruzebabuze

    cruzebabuze Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2013
    Messages:
    145
    Balance:
    215Coins
    Ratings:
    +41 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, 3DOF, DC motor, Arduino
    Thanx for presets
    • Like Like x 1
  4. speedy

    speedy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    1,194
    Location:
    Alexandria , Egypt
    Balance:
    7,720Coins
    Ratings:
    +1,274 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, AC motor, Arduino, Motion platform
    SimTools v2.0 Wanegain_InterfaceConfig ... UPDATED .

    just extract the zipped file and drag and drop it to the preset installer ...

    2.jpg

    Untitled.jpg

    Attached Files:

    • Like Like x 2
    • Informative Informative x 1
    Last edited: Jan 10, 2017
  5. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    555
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,540Coins
    Ratings:
    +278 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    Excellent !

    I need to update this version of my skecth. I am now running version 1.4 (and 1.6 is in beta test) :oops:
    • Like Like x 1
  6. JayceTeng

    JayceTeng New Member

    Joined:
    Jun 2, 2017
    Messages:
    19
    Occupation:
    非政府组织的专业软件测试员
    Location:
    UK
    Balance:
    - 115Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, SCN6, Arduino, Joyrider, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    I have a question: I use this InterfaceConfig and my Com port is right, but my emulator isn't moving, what's wrong?If it is convenient, please give me an AxisAssignments configuration file, thank you!

    Attached Files:

  7. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    555
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,540Coins
    Ratings:
    +278 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    Can you please show your Interface Settings in Simtools ?
    What is the version of your Sabertooth ?
  8. lysa elec

    lysa elec LYSA ELEC

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    148
    Balance:
    105Coins
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    merci pour les tutos
  9. bruno1210

    bruno1210 schumi06

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    52
    Balance:
    186Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Hello, Sabertooth 2x12 code arduino simtools 2.4 thank
  10. GamerSim974

    GamerSim974 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 8, 2018
    Messages:
    1
    Balance:
    - 213Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, JRK
    [QUOTE = "bruno1210, post: 189031, membre: 14899"] Bonjour, Sabertooth 2x12 code arduino simtools 2.4 merci [/ QUOTE]
    Hello Bruno I also have Sabertooth 2x25 + Simtools 2.4: were you able to operate a code for Arduino Uno and get the right settings for Simtools 2.4? in advance thank you for your an
    Last edited by a moderator: May 30, 2020
  11. bruno1210

    bruno1210 schumi06

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    52
    Balance:
    186Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Hello, try arduino code with Sabertooth 2x25 .

    Attached Files:

  12. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    555
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,540Coins
    Ratings:
    +278 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    Last edited by a moderator: Jun 2, 2020
  13. Lgars39

    Lgars39 Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 13, 2015
    Messages:
    36
    Location:
    Jura
    Balance:
    159Coins
    Ratings:
    +15 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    thank you so much Wanegain :thumbs