1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

25 % motion limiter

Discussion in 'DIY Motion Simulator Projects' started by abs, Jul 11, 2011.

  1. abs

    abs Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    331
    Occupation:
    consultant
    Location:
    Montreal
    Balance:
    789Coins
    Ratings:
    +64 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5
    I want to enable and making sure to have the 25 percent limitation in game mode (not in test mode) but I am a bit confused on how. Is it in the math setup section? do we have to enter 25 0r 75 in percent limiter plugin iin the loaded profile ? iit seem 75 is more indicated , 25 wont give motion enough. The 75 value wont be OK if the percent scale is activated . Is this possible?

    thanks for the help
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. bvillersjr

    bvillersjr Active Member

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    1,174
    Location:
    Ohio, USA
    Balance:
    343Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    You can find this in the SCN5 interface settings dialog. Odds are if you don't know where it is, it's enabled because it's enabled by default. I would definitely suggest keeping it on.
  4. Muzza

    Muzza New Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    25
    Location:
    Sunshine Coast Australia
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 1 / -0
    Hi there,

    To enable the 25% limiter you need click on the 'Interface Settings' tab, then on the right hand side double click and/or open your actuators tab. Up the top of the window you will see the limiter box, simply tick it to enable the 25% Limiter.

    hope this helps.

    Murray
  5. Muzza

    Muzza New Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    25
    Location:
    Sunshine Coast Australia
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 1 / -0
    Berney, you beat me by 5 minutes :)
  6. abs

    abs Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    331
    Occupation:
    consultant
    Location:
    Montreal
    Balance:
    789Coins
    Ratings:
    +64 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5
    Thanks for the info but i thought that was only for test mode . I mean when you test the actuators. I was under the impression that the 25 % limit has to be enabled in the profile of the game we load?

    thanks for info so far
  7. ledfoot

    ledfoot Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    369
    Occupation:
    IT Manager
    Location:
    Toronto, Canada
    Balance:
    40Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Once the limiter is enabled in the SCN5 plugin, It applies to all profiles being used. You can also use the Percent limiter within the profile but it is not necessary of the limiter is already enabled in the plugin.
  8. abs

    abs Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    331
    Occupation:
    consultant
    Location:
    Montreal
    Balance:
    789Coins
    Ratings:
    +64 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5
    thanks a lot everyone, it is clear now
    that has to be done in interface setting/snc5serial