1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

Question WreckFest

Discussion in 'Ready, set, go - Start your engines' started by Brett Horton, Dec 20, 2017.

  1. Brett Horton

    Brett Horton Active Member

    Joined:
    Aug 18, 2016
    Messages:
    307
    Occupation:
    Program Manager / Pilot
    Location:
    Tampa FL
    Balance:
    127Coins
    Ratings:
    +200 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    Any new developments on a plugin for WreckFest by chance?
    Several big updates lately, with VR on the horizon (Fingers crossed)
    I want to purchase the game, but without motion it expect it to be dull at this point..
    Thanks to the motion community for making motion in racing games a necessity lol
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. ciggstovapor

    ciggstovapor Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 8, 2018
    Messages:
    52
    Location:
    Pennsylvannia
    Balance:
    412Coins
    Ratings:
    +21 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Sorry I don't have any information about VR or motion in wreckfest I'm dying as well for all of that. Even my triple screens don't truly recognize and I don't get all of the side screens unfortunately. I'm not sure if it's an issue with the settings or if it's a issue with the game. It's still better than a single screen but not as amazing as true triple screen.

    Regardless the reason I was posting a reply was to let you know that even without motion the game is a ton of fun and I would highly recommend purchasing it.

    It's just one of those games you can hop in for 10 minutes or hours and just have a blast.

    Enjoy the ride
  4. value1

    value1 Nerd Staff Member Moderator SimAxe Beta Tester SimTools Developer Gold Contributor

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    2,183
    Location:
    Zug, Switzerland
    Balance:
    11,066Coins
    Ratings:
    +3,267 / 11 / -1
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Joyrider
    There is still a lot of movement in Wreckfest (i.e. updates). No point in creating a memory hook plugin yet :(
  5. aspe

    aspe New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 18, 2011
    Messages:
    18
    Occupation:
    v.s
    Location:
    arges.toledo .españa
    Balance:
    25Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    Is someone working on this now, who is in the final phase?
  6. SEHATanguy

    SEHATanguy Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Messages:
    42
    Location:
    Belgium
    Balance:
    96Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    There is already a plugin for it, it works great :) Very pleasant to drive and be bounced everywhere with hard rock sound ... <3 One of the best experience on a motion sim for me
  7. Kranky Pantz

    Kranky Pantz Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2018
    Messages:
    352
    Location:
    Canada, Eh!
    Balance:
    1,566Coins
    Ratings:
    +285 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, JRK, Motion platform
    I wasn't aware that Wreckfest can actually output telemetry, or is it a memory hook fix that makes it work with SimTools?

    Either way, that would be a huge improvement over the way I used to play it when I was using a NLRv3 platform, which was via DirectInput plug-in which only responded to wheel & pedals movement.