1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Speed output

Discussion in 'Motor actuators and drivers' started by Blekkulf, Jun 14, 2018.

  1. Blekkulf

    Blekkulf New Member Gold Contributor

    Joined:
    May 18, 2018
    Messages:
    9
    Location:
    molde
    Balance:
    4Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Joyrider
    Hello!

    Im want to add a unbalanced dc-motor to my chair instead of a bass shaker. I have arduino base and a extra monster moto shield. I want the motor to go from 0% speed to 100% speed when the ingame speed is ~0-150mph. Any ideas of how to implement this in my ardurino code and set the output in simtools.
  2. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    11,656
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    90,728Coins
    Ratings:
    +7,641 / 37 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  3. Blekkulf

    Blekkulf New Member Gold Contributor

    Joined:
    May 18, 2018
    Messages:
    9
    Location:
    molde
    Balance:
    4Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino, Joyrider
    Perfect! Thank you :)
  4. JonBakhol

    JonBakhol Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    41
    Location:
    Netherlands harderwijk
    Balance:
    160Coins
    Ratings:
    +25 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    @noorbeast, & @yobuddy

    At this point I'm using Simhub with an UNO and an piggyback Adafruit motorshield for 2 vibrating motors underneath my pedals
    I"m using the sketch from Simhub.

    Most games work fine, but the F1 serie is giving me difficulties to run both on the same time (Simtools & Simhub)
    Is there a possibility to use the same motorshield and Simtools (Game vide/ Game dash)?
    I know I can use an MM, but to be honnest...I'm not that keen with this board.

    So if you know something about this...please give me a shout.

    Best Regards

    Jon

    Attached Files:

    Last edited: Aug 24, 2018