1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

samet burak's questions

Discussion in 'DIY Motion Simulator Building Q&A / FAQ' started by samet burak, Nov 10, 2020.

  1. samet burak

    samet burak Member

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    10
    Balance:
    - 39Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Friends drit 2.0 rally axis Do you adjust as a photo, please
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. moaale

    moaale IAN MRTIN

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    99
    Occupation:
    NN
    Location:
    ARGENTINA
    Balance:
    375Coins
    Ratings:
    +32 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, SimforceGT
    These are my configurations, but it depends a lot on your simulator, not all of us have the same structures ..... I have engines with 6-centimeter cranks which rise 40% and I like the result because there are layers that voice a 40 is little and you would have to add or lower than 40%, it depends a lot on the simu of each one. 20201028_194814.jpg
    • Like Like x 1
  4. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,804
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    115,446Coins
    Ratings:
    +9,228 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    • Like Like x 1
  5. samet burak

    samet burak Member

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    10
    Balance:
    - 39Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    City Car Driving patch discount but why doesn't it work?
  6. noorbeast

    noorbeast VR Tassie Devil Staff Member Moderator Race Director

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    15,804
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    115,446Coins
    Ratings:
    +9,228 / 46 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    • Like Like x 1
  7. Sam Neall

    Sam Neall Member

    Joined:
    May 14, 2019
    Messages:
    136
    Balance:
    8Coins
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    I would suggest using a base profile like the one moaale posted then fine tuning it. I found that it really depends on the maximum and minimum range of your simulators motors.
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  8. samet burak

    samet burak Member

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    10
    Balance:
    - 39Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Friends How to adjust softer shake simtools reacts very harshly
  9. samet burak

    samet burak Member

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    10
    Balance:
    - 39Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    [QUOTE = "Sam Neall, gönderi: 209324, üye: 33528"] Gönderilen moaale gibi bir temel profil kullanmanızı ve ardından ince ayar yapmanızı öneririm. Simülatör motorlarınızın maksimum ve minimum aralığına gerçekten bağlı olduğunu buldum. [/ QUOTE]
    DenemekI'll see if you'll be all right.
  10. samet burak

    samet burak Member

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    10
    Balance:
    - 39Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    Motors How can they work softer, where can I throw up their power, simtolls?
  11. RacingMat

    RacingMat Well-Known Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    2,094
    Location:
    Marseille - FRANCE
    Balance:
    19,092Coins
    Ratings:
    +1,974 / 20 / -2
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    hi!
    please be more specific and detailed! How can we help you without knowing your rig (2DOF, 6DOF, SFX ...), your motors (RC servos, wipers, AC motors...) or your setup of Simtools.
    • Agree Agree x 2
  12. samet burak

    samet burak Member

    Joined:
    Apr 15, 2020
    Messages:
    10
    Balance:
    - 39Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    I use the 24 volt disabled motor with a 12 volt 40 amp power supply. I have ibt2 with your ino file 2 pieces