1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

Prosimu T1000 3M - As a flight Simulator

Discussion in 'Commercial Simulators and Peripherie' started by djkc, Jan 29, 2019.

  1. djkc

    djkc New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    28
    Location:
    Australia
    Balance:
    69Coins
    Ratings:
    +11 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5
    Hi

    I'm considering buying the T1000 3M Simulator with 150mm PRS 200 actuators - for racing and also flight sims, like DCS and Elite dangerous.

    Dose anybody have a video of a Prosimu being used in a flight sim? There don't seem to be any on utube?

    Can anybody who has used a Prosimu or a dbox with flight simulators give me any feedback? How do these compare to a seat mover?
  2. prosimu

    prosimu Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    45
    Balance:
    - 144Coins
    Ratings:
    +23 / 1 / -1
    You could contact our official reseller in USA Joseph Milbank from TESva , he have T1000 5 motion http://www.tesva.com/gaming/ and play flight simulation. He will certainly give you some feedback about race and flight Sim with PRS 200 actuators.


    Thanks

    Patrick

    [​IMG]

    [​IMG]
    • Like Like x 1
    Last edited: Jan 29, 2019
  3. djkc

    djkc New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    28
    Location:
    Australia
    Balance:
    69Coins
    Ratings:
    +11 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5
    [Q
    I emailed him so hopefully he can help me
  4. flyaround

    flyaround New Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    10
    Location:
    UK
    Balance:
    53Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    4DOF
    I've just finished my 5DOF build with 200mm PRS actuators. I've not had enough time yet to do much, but after racing for a while I tried landing an F/A 18 in DCS, and I'd say it's pretty amazing as a flight sim rig!! I haven't used a seat mover I'm afraid, so I can't do a comparison, but I'm over the moon.

    My one issue is that swapping over the driving pedals and rudder pedals isn't really practical. I'm exploring whether I can live with using the clutch and accelerator pedals as rudder pedals...
  5. splendiddd

    splendiddd Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    349
    Occupation:
    CCTV security
    Location:
    Netherlands
    Balance:
    828Coins
    Ratings:
    +53 / 1 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, Arduino, Motion platform
    In Elite you can map the pedals to YAW, and in XPlane there is a plugin for that. DCS i am not aware of though.

    https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/11801-x-toebrake2yaw-linmacwin3264/
  6. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    12,881
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    98,331Coins
    Ratings:
    +8,224 / 40 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
  7. flyaround

    flyaround New Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    10
    Location:
    UK
    Balance:
    53Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    4DOF
  8. flyaround

    flyaround New Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    10
    Location:
    UK
    Balance:
    53Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    4DOF
    • Like Like x 1
  9. djkc

    djkc New Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 20, 2015
    Messages:
    28
    Location:
    Australia
    Balance:
    69Coins
    Ratings:
    +11 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, SCN5
    @flyaround
    Thanks for your answer, looking forward to a video
  10. Piotr Janta

    Piotr Janta New Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 12, 2019
    Messages:
    19
    Location:
    Poland
    Balance:
    60Coins
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, SCN6
    I have simple customized 2 dof , here you can see how it works
    Rather recomending 200mm actuators than my 100mm