1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

FlyPT Mover

Discussion in 'FlyPt Mover' started by pmvcda, May 30, 2019.

  1. hexpod

    hexpod http://heXpod.xyz

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    1,033
    Location:
    berlin
    Balance:
    6,649Coins
    Ratings:
    +314 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, 6DOF
    I am afraid you could do some misconception. Don’t forget that the accelerations are usually correctly transmitted from many games. In many cases, scaling and LPF/HPF filtering brings very convincing results
  2. Marco Annunziata

    Marco Annunziata Member Gold Contributor

    Joined:
    Dec 2, 2019
    Messages:
    49
    Balance:
    426Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Motion platform, 6DOF

    Yes, true, actually this filter wasn't to get in conflict with the acceleration of the games but to substitute the games. I thought that I could simulate the acceleration I need with the loop module end sine wave type. I believe I could approach the acceleration of my actuators, doesn't need to be exactly the gravity acceleration.
    Thank you for your concern, always very precious your support
  3. RCFlyer

    RCFlyer Member

    Joined:
    Mar 22, 2018
    Messages:
    84
    Location:
    United States
    Balance:
    127Coins
    Ratings:
    +16 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Has anyone that is using MSFS2020 started getting crashes since the last MSFS2020 update on the 18th of November? I have been getting a FlyPT kernbase.dll crash once or twice a day with exception offset: 0x0003f29c; exception code: 0xc000041d. Just trying to understand whether it issue is FlyPT or MSFS2020.
  4. RCFlyer

    RCFlyer Member

    Joined:
    Mar 22, 2018
    Messages:
    84
    Location:
    United States
    Balance:
    127Coins
    Ratings:
    +16 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    I am trying to tune my platform movements; quickness of response and level of harshness. Is it better to make adjustments in the input or out gain?
  5. dureiken

    dureiken Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    189
    Location:
    France
    Balance:
    962Coins
    Ratings:
    +140 / 1 / -0
    any idea ? thanks :)
  6. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    567
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,812Coins
    Ratings:
    +287 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    Hello, is there a specific effect for the traction loss or do we have to do a series of calculations to get it?
  7. pmvcda

    pmvcda aka FlyPT

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    1,713
    Location:
    Portugal
    Balance:
    13,218Coins
    Ratings:
    +1,853 / 14 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    On the next build, the pose module for traction loss is getting a big update.
    It's already making traction loss from slip angles or longitudinal/lateral speed ratio.
    I want to add slip ratio and wheel angular speed. Not sure they are good enough for that.

    Usually I use yaw speed to generate the rotation on the pose module, but made the above for testing.
    I also have RWASH on yaw position, that washes the yaw absolute angle to zero.
    There's many filters variations we can use.
    I have also tried the CUBIC3 to give some deadzone.

    Imagination is the limit, but I hope to have something easier to use in the next build.

    By the way, work is going on, but many changes and bugs are delaying it. Sorry.
  8. Mauricio

    Mauricio Member Gold Contributor

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    31
    Balance:
    46Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    [QUOTE = "VirtualObsession, post: 222783, member: 25567"] I'm not getting cuts with Move. I did it with SimTools and SimConnect. Telemetry seems to hit the FS2020's performance a little. So if you have performance issues anyway, this will make telemetry quite difficult. [/QOTE]

    I'm not actually having problems with performance. I'm running at 60fps with ease. The problem is with Heave. If I make it more "aggressive", to better capture the ascent and descent movements during the flight (plane in real life, it keeps moving all the time), as well as turbulence, the "unrealistic jerks" appear. In order for the flight to be cleaner, I am being forced to disable Heave. I believe there is some filter to improve this. I currently use Emalp
  9. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    567
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,812Coins
    Ratings:
    +287 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    Currently I am using Simtools as Source for traction loss, and it works so I can wait for the next update :thumbs

    Another thing I have trouble adjusting is motion compensation. It's very hard to get something working correctly...

    I move the axis in SteamVR where my COR is, but it seems to be not the COR... Do I have to change something else for that to be the COR ?
  10. PeterW

    PeterW alias Wickie

    Joined:
    Oct 21, 2018
    Messages:
    182
    Occupation:
    Dipl. Ing. Mb (FH)
    Location:
    Germany
    Balance:
    1,512Coins
    Ratings:
    +339 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    Hi Mauricio,
    I dont know, if this will solve your problem or suitable for your type of sim, but I want to throw in my current settings for heave.
    I had sleepless nights to find them, but now finally give me the real feeling of flying.
    Wickie

    20211126_124542.jpg 20211126_124531.jpg
    20211126_124452.jpg
    • Like Like x 1
  11. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    567
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,812Coins
    Ratings:
    +287 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
    I just realized that I was not actually using Simtools for my traction loss (it was just high values so very smooth).
    I wanted to try with the data from Simtools, but I did not find the trace of the plugin for MMF with flyptMover. What is the configuration to do in Simtools so that it becomes a source in flyptmover? Or a link to the plugin for the interface?
    :cheers
  12. pmvcda

    pmvcda aka FlyPT

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    1,713
    Location:
    Portugal
    Balance:
    13,218Coins
    Ratings:
    +1,853 / 14 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    Here: https://www.xsimulator.net/community/threads/flypt-mover.13464/page-3#post-180938

    But what source are you using in simtools?
  13. dureiken

    dureiken Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    189
    Location:
    France
    Balance:
    962Coins
    Ratings:
    +140 / 1 / -0
    @pmvcda no idea ? :(
  14. hexpod

    hexpod http://heXpod.xyz

    Joined:
    Apr 18, 2016
    Messages:
    1,033
    Location:
    berlin
    Balance:
    6,649Coins
    Ratings:
    +314 / 5 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, 6DOF
    This small bug was reported already and the fix fill show up in the upcoming release I guess.
  15. dureiken

    dureiken Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2016
    Messages:
    189
    Location:
    France
    Balance:
    962Coins
    Ratings:
    +140 / 1 / -0
    ok thanks nice :)
  16. RCFlyer

    RCFlyer Member

    Joined:
    Mar 22, 2018
    Messages:
    84
    Location:
    United States
    Balance:
    127Coins
    Ratings:
    +16 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    So....is no one other than me experiencing FlyPT crash issues?????
  17. Wanegain

    Wanegain Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    567
    Location:
    Bruxelles
    Balance:
    1,812Coins
    Ratings:
    +287 / 2 / -0
    My Motion Simulator:
    DC motor, Arduino, Motion platform, 4DOF
  18. pmvcda

    pmvcda aka FlyPT

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    1,713
    Location:
    Portugal
    Balance:
    13,218Coins
    Ratings:
    +1,853 / 14 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    The file should be included in the normal download.
    If not, download an old version on the first post here.
  19. pmvcda

    pmvcda aka FlyPT

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    1,713
    Location:
    Portugal
    Balance:
    13,218Coins
    Ratings:
    +1,853 / 14 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    Not having problems on my side
  20. RCFlyer

    RCFlyer Member

    Joined:
    Mar 22, 2018
    Messages:
    84
    Location:
    United States
    Balance:
    127Coins
    Ratings:
    +16 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Thanks for the reply. The issue started with last update for MSFS2020. I get a crash almost once daily. Same error code.