1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
Wagnard

Elite Dangerous Horizons Plugin (XML edition) January Update - Patch 1.

Elite Dangerous Horizons

  1. Arianus One

    Arianus One Tony Rom

    Joined:
    Apr 22, 2018
    Messages:
    55
    Occupation:
    empleado
    Location:
    Capilla del Monte,Cordoba, Argentina
    Balance:
    - 21Coins
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, Arduino
    does it work on vr? my elite does not work anymore since the last update
  2. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    91
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    282Coins
    Ratings:
    +15 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    @Wagnard , with the latest version of the plugin I don't get values in extra1 and extra2 for the SRV movement, it moves but with the values of the ship, does it happen to someone else?
    @Arianus One , it works for me in vr as always
  3. Wagnard

    Wagnard Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    268
    Location:
    Canada
    Balance:
    2,177Coins
    Ratings:
    +288 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    Hi, I'll check.
    Did you changed the config file to allow this?

    Edit: work as expected here. Check the config file.
    • Like Like x 1
    Last edited: Apr 5, 2020
  4. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    91
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    282Coins
    Ratings:
    +15 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    I did not touch the files at all, in previous versions of the plugin it worked correctly

    ok i'm checking the files there is one in false i guess i will have to set it to true
  5. Wagnard

    Wagnard Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    268
    Location:
    Canada
    Balance:
    2,177Coins
    Ratings:
    +288 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    Yep set this to true : <Dof UseExtraForSRV="true">
    • Like Like x 1
  6. polybasss

    polybasss Member Gold Contributor

    Joined:
    Sep 26, 2018
    Messages:
    91
    Location:
    Burgos Spain
    Balance:
    282Coins
    Ratings:
    +15 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino
    It worked, I already have values in the extra, thanks
  7. john2910

    john2910 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    20
    Balance:
    71Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    hello there,i update the game patch with this one..but the motionsim is not responding..The game is not good patched I think
  8. john2910

    john2910 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    20
    Balance:
    71Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Do you know what could be wrong?other games do work with simtools..
  9. dutiti

    dutiti New Member Gold Contributor

    Joined:
    Feb 23, 2018
    Messages:
    15
    Balance:
    - 130Coins
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Hello, I can't find the xml files in plugin?

    Bonjour, je ne trouve pas le fichiers xml dans plugin?
  10. Wagnard

    Wagnard Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    268
    Location:
    Canada
    Balance:
    2,177Coins
    Ratings:
    +288 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    Hi, please try the new update I released.
    Hi, please try the new update I released. The XML was indeed missing.
    • Like Like x 1
  11. Wagnard

    Wagnard Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    268
    Location:
    Canada
    Balance:
    2,177Coins
    Ratings:
    +288 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
  12. john2910

    john2910 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    20
    Balance:
    71Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    my motionsim is still not responding with this game and this pitch.. strange
  13. Wagnard

    Wagnard Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    268
    Location:
    Canada
    Balance:
    2,177Coins
    Ratings:
    +288 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    Can you confirm that the file "EliteDangerous64_Offsets.xml" exist within the plugin folder?
  14. john2910

    john2910 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    20
    Balance:
    71Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    yes its inside the simtools plugin folder
  15. john2910

    john2910 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    20
    Balance:
    71Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    there is also a configs xml is this right?
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!-- 2019-May-2 -->
    <!-- Configuration file by Wagnard -->
    <!-- Force is a % valid from -32768 to 32767 , no decimal -->
    <options>
    <!-- This is if for using the Extra1 & 2 for the SRV Roll and pitch instead of the normal Roll & Pitch -->
    <!-- Usually usefull for user with less than 6DOF -->
    <Dof UseExtraForSRV="False"/>
    <!-- Reverse : This Allow you to reverse the direction of a force in case it is necessary. -->
    <!-- Force: This can allow to reduce the force of a specific movement that is too hard. Force is a % valid from -32768 to 32767 , no decimal, negative not recommended -->
    <SRV_Roll Force="100" Reverse="false"/><SRV_Pitch Force="100" Reverse="false"/><SRV_Surge Force="100" Reverse="false"/><SRV_Sway Force="100" Reverse="false"/><SRV_Yaw Force="100" Reverse="false"/>/> <SRV_Heave Force="100" Reverse="false"/></options>
  16. Wagnard

    Wagnard Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    268
    Location:
    Canada
    Balance:
    2,177Coins
    Ratings:
    +288 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    Nope wrong XML.
    XML should be dated 2020-JAN-15
    YOu should download the latest plugin available.
  17. john2910

    john2910 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    20
    Balance:
    71Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    where is this new configs xml?
  18. john2910

    john2910 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    20
    Balance:
    71Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    so there need to be two xml files in the folder and one game dll?
  19. Wagnard

    Wagnard Active Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    268
    Location:
    Canada
    Balance:
    2,177Coins
    Ratings:
    +288 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, Arduino
    Yes, but please to fix this, redownload the current plugin, the new XML will be installed automatically.
  20. john2910

    john2910 New Member Gold Contributor

    Joined:
    Jan 20, 2020
    Messages:
    20
    Balance:
    71Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    everytime I patch the game,that old configs xml shows up:
    xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    < !-- 2019-May-2 -->