1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Download Package Now!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant here. Do not following these rules will lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.

DOF Reality H3 Problem

Discussion in 'Commercial Simulators and Peripherie' started by MJsaurus, Jun 2, 2018.

  1. MJsaurus

    MJsaurus New Member

    Joined:
    Jun 2, 2018
    Messages:
    3
    Location:
    NY
    Balance:
    72Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Looking to see if anyone has any suggestions since the last time I e-mailed the company they did not respond at all. I just sent them this e-mail and hopefully will get a response unless someone here can provide some insight:

    "No matter what I do, my motion with the 2 front motors is not smooth or in sync. One moves, then the other one constantly catches up.

    So far I have tried:

    - Adding and removing every component piece by piece in different combinations (Joystick, steering wheel, HOTAS, Seat, Pedals etc.)
    - Adding different amounts of weight in all directions and with all different configurations
    - Raising and lowering the front motor arms, and even doing them different heights

    I know in the video I have the joystick attached but nothing on the left. I assure you this happens no matter WHAT is on/off the platform. It even happens with NOTHING attached.

    Please let me know if there is some way to align the motors, because either one of the motors is bad or they are not aligned correctly. The left motor has MUCH more free play in it than the right motor. I need to get a solution to this ASAP because out of owning this for a month, I think I have been able to use it for about 10 minutes total, and have spend probably 30 hours trying to fix this."

    Any help would be greatly appreciated. Here is a video to the problem I'm talking about:
  2. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    10,858
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    85,723Coins
    Ratings:
    +7,233 / 34 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    Just flagging your issue for @Radioproffi, who sells the DOF Reality rigs.
  3. MJsaurus

    MJsaurus New Member

    Joined:
    Jun 2, 2018
    Messages:
    3
    Location:
    NY
    Balance:
    72Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    He has been trying to help me through e-mail for the last hour. So far, we made the problem worse lol He's going to reach out to his engineers and see what they say to try next.
  4. MJsaurus

    MJsaurus New Member

    Joined:
    Jun 2, 2018
    Messages:
    3
    Location:
    NY
    Balance:
    72Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF
    Update: Still not fixed. Received new motors, same exact issue. At this point 2 months in, if I wrote the list of things I've tried I would be here for 8 hours... everything from different cords, reformatting my computer... twice.. hundreds of different setup/weight configurations on the platform, and same problem. At this point, unless a miracle happens before the weekend, I'm going to return the unit because I'm out over $2000 and have something that is completely un-usable.

    I really have no idea what the problem could be, maybe in the control box? I even tried it on a different computer thinking maybe the data stream from my main PC (that I reformatted loving twice to try and fix this because no one has had any good suggestions otherwise and I'm hitting a dead end) was bad, and same issue.
  5. noorbeast

    noorbeast VR - The Next Generation Staff Member Moderator SimTools 2.0 Beta Tester

    Joined:
    Jul 13, 2014
    Messages:
    10,858
    Occupation:
    Innovative tech specialist for NGOs
    Location:
    St Helens, Tasmania, Australia
    Balance:
    85,723Coins
    Ratings:
    +7,233 / 34 / -2
    My Motion Simulator:
    3DOF, DC motor, JRK
    @MJsaurus you could post pictures of all settings for the hardware and SimTools, other dofreality owners may be able to compare them and other community members may be able to make suggestions you could try.
  6. marco balletta

    marco balletta New Member

    Joined:
    Jul 7, 2018
    Messages:
    16
    Balance:
    123Coins
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Were they able to fix your problem?

    I am looking to buy a 3 or 4 dof rig and I was thinking about dofrelaity h3 for a dof 3 rig.

    I would like your feedback please