1. For downloading SimTools plugins you need a Download Package. Get it with virtual coins that you receive for forum activity or Buy Download Package - We have a zero Spam tolerance so read our forum rules first.

    Buy Now a Download Plan!
  2. Do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here! Read the forum rules
  3. We have a few rules which you need to read and accept before posting anything here! Following these rules will keep the forum clean and your stay pleasant. Do not follow these rules can lead to permanent exclusion from this website: Read the forum rules.
    Are you a company? Read our company rules

SimTools Presets 6dof preset

Discussion in 'Game Engine axes presets' started by vulbas, Sep 12, 2014.

  1. vulbas

    vulbas Active Member

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    208
    Location:
    france
    Balance:
    1,583Coins
    Ratings:
    +215 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    AC motor, 6DOF
    here my setting for my 6dof

    dof-simtool-1-3.PNG dof-simtool-4-6.PNG

    Attached Files:

    • Winner Winner x 4
    • Like Like x 2
    • Informative Informative x 2
  2. Ads Master

    Ads Master

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
  3. berty

    berty Member

    Joined:
    Sep 10, 2014
    Messages:
    72
    Balance:
    164Coins
    Ratings:
    +11 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Arduino
    Thank you .
  4. Marc Wannenmacher

    Marc Wannenmacher New Member Gold Contributor

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    5
    Balance:
    - 310Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Arduino, Motion platform, 6DOF
    thankyou vulbas. will this be ok for a 6dof hydraulic stewart platform?
  5. Joel Pospisil

    Joel Pospisil New Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    4
    Balance:
    296Coins
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    4DOF
    Thanks,
    I'm finishing my simulator 4dof but I have not experience in the preset. Could you recommend me some preset?
    [​IMG]
    Greetings
    Joel
    • Agree Agree x 1
  6. boboghost1

    boboghost1

    Balance:
    Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    good job
  7. Ali Khaleghi

    Ali Khaleghi Engineer

    Joined:
    Jul 5, 2014
    Messages:
    5
    Balance:
    161Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    3DOF, 4DOF
    For Gough-Stewart platform, there should be an advanced non-linear forward kinematic equation that maps joint's variable to workspace variables. Can you explain how this linear combination of reference signals could do that?
    (sorry for my grammar :()
  8. GT3 Porsche

    GT3 Porsche New Member Gold Contributor

    Joined:
    Aug 22, 2017
    Messages:
    13
    Location:
    Sydney
    Balance:
    320Coins
    Ratings:
    +8 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    My 6DOF settings

    Attached Files:

  9. Thanos

    Thanos Building the Future one AC Servo at a time... or 6

    Joined:
    Jul 6, 2017
    Messages:
    1,190
    Occupation:
    Electronics Engineer
    Location:
    United States
    Balance:
    3,518Coins
    Ratings:
    +935 / 9 / -0
    My Motion Simulator:
    AC motor, Motion platform, 4DOF, 6DOF
    Hi, please mention that this axis assignment profile is for Hexpod driver ( http://hexpod.xyz )

    Thanks
  10. techscan

    techscan New Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 3, 2018
    Messages:
    4
    Location:
    Waxhaw, NC
    Balance:
    150Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    Can't install this in Simtools 2.31.
  11. techscan

    techscan New Member Gold Contributor

    Joined:
    Apr 3, 2018
    Messages:
    4
    Location:
    Waxhaw, NC
    Balance:
    150Coins
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    6DOF
    I downloaded it here but when I drop it on the preset box it tells me that it's not a valid preset file.
  12. zhaoleon

    zhaoleon New Member

    Joined:
    Nov 17, 2021
    Messages:
    9
    Occupation:
    Simulation and VR development
    Location:
    China
    Balance:
    86Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    Motion platform, 6DOF
    This is very helpful to me,thanks a lot!