1. This Software is no longer supported by us. Please download the new motion control software SimTools.
  2. To download SimTools Plugins you need a Download Package. Buy it with virtual coins which you get for activity in the forum. If you can not spent your worthful time here you are able to purchase Download packages. This helps us to give you steady service and support and gives us more capacities to improve SimTools with your needs.

    Get Download Packages here.
  3. This month: Advertising prices reduced: Advertising on XSimulator
    Get up to 150.000 monthly impressions with your product on XSimulator. Banner places are limited - So first come, first serve See our advertising plans here
  4. Hello Guest, thanks for your registration. Please do not try to cheat our system and do not post an unnecessary amount of useless posts only to earn credits here. We have a zero spam tolerance policy and this will cause a ban of your user account. Otherwise we wish you a pleasant stay here!
  5. Are you a professional Simulator Builder, or only a hobbyist who want to sell and offer motion simulator related hardware and software? Just insert your product in our marketplace. We will not charge you for any fee. It´s totally free and you´ll get attraction to more than 1.000 new user daily.
    Start here
  6. Hi Guest, if you have not posted anything, yet why not just introduce yourself? Go here

DIRT 3 MODS

Discussion in 'DIRT 1 - 3' started by rafael_design, May 27, 2011.

  1. rafael_design

    rafael_design Member

    Joined:
    Feb 17, 2011
    Messages:
    175
    Occupation:
    CGI Architectural Visualizations
    Location:
    Brasil
    Balance:
    177Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    :hi:
    I was wondering if it is possible to change the head-camera position in DIRT 3.
    For rFactor I just have to edit the cockpit config for each car and done!
    I tryed it for GRID, I found the config file but nothing happens.

    So I searched on google and found one GRID MOD for it (I did not download/file removed or something).

    For DIRT 3 (downloading...and will take a loooong time to end) I think it will be problematic aswell.

    Another good mod would be to increase the speed/density of rain drops on windshield, since I do not see any trouble to drive under heavy rain.
    http://www.youtube.com/watch?v=gjxEUIqoX1I

    Bleco told about this tyre grip reducer mod that sounds good.
    http://dirt2-tools.110mb.com/DiRT3_TGA.zip

    regards!
  2. bleco

    bleco New Member

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    361
    Occupation:
    IT Problem Coordinator
    Location:
    Montréal, Canada
    Balance:
    68Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Hi,

    To edit the different cams or any other xml file in Dirt 3 you will need the binary xml converter tool that you can find here with the instructions on how to use it:

    modding-camera-files-in-f1-2010-t2688.html

    You can use the same tool for for Grid, Dirt123, F1 2010 ...

    The Cockpit cams looks horrible to me ... You will need to mod the camera.xml files cointained in each car folders under:

    C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\dirt 3\cars\models

    You will be able to adjust several camera parameters like the FOV and driver seat position.


    Please share if you obtain good results ... I will take some time also to look at what can be done ...



    Bleco
  3. bleco

    bleco New Member

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    361
    Occupation:
    IT Problem Coordinator
    Location:
    Montréal, Canada
    Balance:
    68Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
  4. rafael_design

    rafael_design Member

    Joined:
    Feb 17, 2011
    Messages:
    175
    Occupation:
    CGI Architectural Visualizations
    Location:
    Brasil
    Balance:
    177Coins
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    My Motion Simulator:
    2DOF, DC motor, Arduino, Motion platform
    Yes very nice tool! The game is cool aswell...
    But would be better if the head-camera could go 10-20 inch forward to get out of the backseat.
    But fov adjust helped alot!
    regards!
  5. bleco

    bleco New Member

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    361
    Occupation:
    IT Problem Coordinator
    Location:
    Montréal, Canada
    Balance:
    68Coins
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    You can adjust the seat position with the binary xml converter tool ... But you need to mod the camera.xml file of each car ...







    Bleco
  6. Tealceed

    Tealceed New Member

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    2
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Does anybody know if there is a possibility to activate the trackir support in external view too?
    It works perfectly fine in the cockpit cam, but not in the other cameras.

    Please Help!
  7. Skaut69

    Skaut69 Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    285
    Location:
    UK, Hull
    Balance:
    35Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    As far as i know it never been intended to be like that. Camera from the hood or bumper nevery been active. At least i`ve never seen one.
  8. Tealceed

    Tealceed New Member

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    2
    Balance:
    0Coins
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Well, i know there was a camera mod for nfs shift free cam mod that allowed to use trackir from every perspective. That's why i hoped there will be something similar for Dirt 3.